Türk Eximbank’tan Genç Girişimcilere Özel Destek

Türk Eximbank, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ihracat sektöründe genç girişimcilere özel bir finansman imkanı geliştirdi.

Bu çerçevede Türk Eximbank ve T.İş Bankası arasında imzalan “Genç Girişimci İhracat Destek Kredisi” protokolüne ilişkin imza töreni, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay himayelerinde, Türk Eximbank Genel Müdürü yın Adnan Yıldırım ve  T.İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek’in katılımlarıyla Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti. SÖİK kredilerinde öncelikli kullandırım sağlayan “Genç Girişimci İhracat Destek Kredisi” kapsamında kredi talep tarihinden itibaren en çok 5 yıl önce kurulmuş olmak şartıyla, %51 veya daha çok paya sahip ortağı 20-45 yaş aralığında bulunan ya da pay oranı %20-50 arasında olan ortaklarından en yüksek paya sahip ortağı 20-45 yaş aralığında bulunan genç girişimci ihracatçılara, firma başına 100.000 TL ve 500.000 EUR/ABD Doları olmak üzere TL bazında toplam 100 milyon TL, YP bazında 200 milyon ABD doları destek sağlanması hedeflenmekte olup, bu destek TL bazında geçerli SÖİK vade ve faiz/kar payı oranlarından, YP bazında ise 25 baz puan faiz indirimi ile genç girişimci ihracatçılara sunulacaktır.  

Genç girişimci ihracatçıların desteklenmesi için, Genç Girişimci İhracat Destek Kredisi’ne ilave bazı ayrıcalıkların da hayata geçirileceğini ifade eden Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Türk Eximbank’ın herhangi bir kredi programında kredi başvurusu bulunan genç girişimcilere, 2019 yılı sonuna kadar kredi kullandırımlarında öncelik verilecektir. Bunun yanında, Türk Eximbank “Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası” ve “Kısa Vadeli Yurt İçi Kredi Sigortası” kapsamında 19 Mayıs 2019 – 31 Aralık 2019 arasında yeni poliçe yaptıran genç girişimcilere 1 yıl boyunca alıcı analiz ücreti muafiyeti sağlanacaktır. Diğer yandan, genç girişimci ihracatçıların makine yatırımları finansmanı için “Finansal Kiralama Şirketlerine Yönelik Kredi” kapsamında anlaşmalı leasing şirketlerine yönlendirilmesi sağlanacak, genç girişimcilere özel 25 baz puan faiz indirimi uygulanacaktır.“

Genel Müdür Yıldırım, ihracatçı genç girişimcilere sunulan tüm bu yenilik ve fırsatlar ile Türk Eximbank’da genç girişimci ihracatçıların uygun maliyetli finansmana erişimini kolaylaştırarak kredi desteği sağlamanın yanı sıra genç girişimci ihracatçı sayısının da artırılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
Türk Eximbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.