Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin Aubameyang atv

Türkiye-Katar Ticaret Ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması Paraflanıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Cassim el-Sani, yarın Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşmasını (TEOA) paraflamak üzere bir araya gelecek.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Pekcan’ın davetlisi olarak yarın Türkiye’yi ziyaret edecek Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Cassim el-Sani, bakanlıktaki heyetler arası görüşmelere katılacak. Heyetler arası görüşmelerin ardından iki Bakan, kapsamlı yeni nesil Serbest Ticaret Anlaşmalarından biri olan Türkiye-Katar Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşmasını paraflamak için düzenlenen törene katılacak.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında söz konusu anlaşmayla mal ve hizmet ticaretinde kapsamlı bir serbestleşmenin amaçlandığı, başta petrol türevleri doğalgaz gibi girdilerin ucuza temini ile üretimde maliyetlerin düşürülmesinin hedeflendiği belirtildi. Telekomünikasyon ve mali hizmetleri de kapsayan anlaşmanın, Türkiye’nin cari açığının daraltılması, ülkeye Katar sermayesinin çekilmesi konusunda da ciddi bir atılım sağlayacağı kaydedildi.

TÜRKİYE- KATAR TİCARİ İLİŞKİLERİ

Türkiye’nin Katar’a ihracatı 2018 yılının ilk 7 ayında 611 milyon Dolar, ithalatı ise yüzde 195 milyon Dolar olarak gerçekleşti. Türk müteahhitleri, Katar’da bugüne kadar 14.8 milyar Dolar değerinde 137 proje üstlenirken, proje bedeli sıralamasına bakıldığında Türk müteahhitlerinin en fazla proje üstlendikleri 8. ülke konumunda bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.