Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Türkiye'de yeni sanayi devrimini gerçekleştirmeye hazırız

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, "Türkiye'nin iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom Grubu olarak, yeni sanayi devrimini ülkemizde gerçekleştirmeye hazırız. Tüm çalışmalarımızı bu sorumlulukla hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Grubu açıklamasına göre, tüm dünyadan 40'ı aşkın devlet liderini ve iş dünyasından 2 bin 500'ün üzerinde üst düzey yöneticiyi ağırlayan Dünya Ekonomik Forumu'nun 46'ncısı Davos'ta gerçekleşti. "Dördüncü Endüstri Devrimi" ana temasıyla düzenlenen Forum'da teknoloji ekseninde dünyanın gelişimine ve "insan için teknoloji" kavramına odaklanıldı.

Forum'a katılan Türk Telekom Grubu üst yöneticileri, Davos gündemine ve Türkiye'ye dair önemli açıklamalar yaptı.

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, dördüncü endüstri devriminin tüm sektörleri, iş yapış biçimlerini ve temelinde insanı dönüştürdüğünü belirtti. Akdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom Grubu olarak, yeni sanayi devrimini ülkemizde gerçekleştirmeye hazırız. Tüm çalışmalarımızı bu sorumlulukla hayata geçiriyoruz. Türkiye'de bir ilki başardık ve dünyanın sayılı entegre telekomünikasyon şirketlerinden biri halini aldık. Bugün, 37 milyon abonemize internet, mobil iletişim, televizyon, veri hizmetleri ve sabit hat gibi servisleri tek noktadan sunuyoruz.

İletişim teknolojileri içerisinde en hızlı büyüyen alan mobil iletişim teknolojileri. Türk Telekom Grubu olarak yıllardır gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla yeni nesil mobil teknolojiler için gerekli fiber altyapıyı oluşturduk. 4,5G'nin kullanılmaya başlayacağı tarihten itibaren Türkiye için yepyeni bir dönem başlayacak. Fiber altyapılar, 4,5G iletişim noktalarını besleyecek olan kökleri oluşturacak. Türk Telekom Grubu olarak, 4,5G ile sektörde değişimin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yeni dönem, beraberinde yeni fırsatlar getirecek ve ekonomide önemli bir dinamizm yaratacak."

 

"Türkiye'yi geleceğe taşıyoruz"

 

Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca da Davos'ta konuşulan her konunun merkezinde teknolojinin ve inovasyonun yer aldığına vurgu yaptı. Türk Telekom Grubu olarak yatırımlarını teknolojinin her alanda belirleyici unsur olacağını öngörerek yaptıklarına işaret eden Akarca, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin dijital omurgasını oluşturan fiber altyapımız, 81 ilimizi birbirine bağlıyor. Hedefimiz bu güçlü altyapı ile Türkiye'yi iletişim ve teknoloji üssü haline getirmek. Yakın gelecekte üretimde artan verimlilik ihtiyacı ve müşterilere sunulan hizmetlerde daha az süre ve çaba gereksinimi ile bilgi ve iletişim teknolojisi kullanımının eskisinden çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğüne tanık olacağız.

Bütün bu gelişmeler sonucunda şirketler rekabet edebilmek ve hayatta kalabilmek amacıyla daha yüksek niteliklere sahip olmak için yarışacak. Bunun sonucunda da üretim kapasitesinde, ürün kalitesinde ve şirketlerin karlılık yapılarında belirgin bir değişim göze çarpacak."

Akarca, analistlere göre 2017'ye gelindiğinde bilişim alanındaki harcamaların en az yüzde 50'sinin bulut bilişim ve büyük veri ihtiyaçlarına yönlendirileceğini belirtti. 2020 yılında ise kurumsal müşterilerin bilişim bütçelerinin en az yüzde 50'sini dijital dönüşüme ayıracağını dile getiren Akarca, şu açıklamalarda bulundu:

"Türk Telekom Grubu olarak, M2M uygulamalarımız, bulut ve büyük veri gibi çözümlerimizle müşterilerimizin hızlı ve güvenli şekilde dünyaya bağlanmalarını sağlıyoruz. Müşterilerimizi, akıllı şehirler gibi yenilikçi hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Güçlü fiber altyapımız ve son teknoloji ürünlerimizle Türkiye'yi geleceğe taşıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.