Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu'ndan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, "İnsanların öldürülmediği, vatanlarını terk etmek zorunda olmadığı, haklarını ve düşüncelerini özgürce savunabildiği, eşitliğin ve adaletin olduğu, din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı, insan onurunun ayaklar altına alınmadığı bir dünyada yaşamak hepimizin ortak arzusudur." dedi. 

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 71. yılını kutluyoruz. İnsan haklarını çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu Beyanname, temel hak ve özgürlükler alanında küresel düzeyde referans belgesi niteliği taşımaktadır.

İnsanların öldürülmediği, vatanlarını terk etmek zorunda olmadığı, haklarını ve düşüncelerini özgürce savunabildiği, eşitliğin ve adaletin olduğu, din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı, insan onurunun ayaklar altına alınmadığı bir dünyada yaşamak hepimizin ortak arzusudur.

İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur olarak görmek yerine, bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlayan, kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatı görmek gerekiyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü insan hakları ihlallerinin son bulması temennisi ile kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.