Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Ebru Şinik “Yaşam Tarzınız Genlerinizin Davranış Şeklini Etkiliyor”

Yükselen Çağ Wellbeing Merkezi kurucusu, Bütünsel Sağlık ve Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik, Bütünsel Sağlık yöntemleri üzerine bilinmeyenleri MAG Ağustos sayısında anlattı.

Daha iyi ve daha mutlu olmanın formülünü anlatan Şinik “Yaşam amacımız kesinlikle dışarıda değil, içimizde... Bunu da keşfetmenin en kestirme ve emin yolu şüphesiz düzenli olarak meditasyon tekniğini uygulamak. Daha iyi ve mutlu olmanın formülü günlük rutinlerde saklıdır. Epigenetik bilimine göre de yaşam tarzımız; sağlığımızın, beden-zihin dengesinin en önemli belirleyicisidir. Yani daha iyi ve daha mutlu olmak tamamen kendi seçimlerimize bağlıdır. Genlerimiz sadece yatkınlıklarımızı belirler, kaderimizi değil. Bir genin 35 bin ifadesi mevcuttur. Seçtiğimiz yaşam tarzı genlerimizin ne şekilde faaliyete geçeceğinin belirleyicisidir. Ancak yaşam tarzında yapılan olumlu yöndeki değişiklikler ile olumsuz bilgiler taşıyan genler pasif hale getirilip, olumlu bilgiler taşıyan genler çok daha aktif çalışır duruma gelebilmektedir. Ve bu süreç yalnızca sizin gündelik seçimlerinizde saklıdır.Yani gündelik seçimlerinizle telomerlerinizi uzatmak ve epigenom faaliyetlerinizin nasıl olacağına karar vermek sizin elinizdedir. Sabah kalktığınızda güne kahveyle başlamak veya bir baharat çayı içmek... Bunu siz tercih edeceksiniz. Yaşam tarzınız genlerinizin davranış şeklini etkiliyor. Bu kadar basit aslında”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.