Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

Tarık Akan Bugün Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının başarılı oyuncusu Tarık Akan 66 yaşında hayatını kaybetti. Tarık Akan'ın ölümü Türkiye'yi yasa boğdu. 

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından, bir süredir kanser tedavi gören Tarık Akan hayatını kaybetti. Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden ve son üç aydır tedavisi sürdürülen Tarık Akan bugün sabah hayatını kaybetti. Tarık Akan’ın ölüm haberi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından: “Tarık Akan 16 Eylül Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Halkımızın başı sağolsun.” satırlarıyla duyuruldu

Tarık Akan'ın ilk filmi
1969 yılından sonra, 1970 yılında Ses adlı derginin düzenlediği Sinema Artist Yarışması adlı yarışmaya katılarak birinci oldu. Yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında Fatma Girik ile başrolü paylaştığı Solan Bir Yaprak Gibi filmi ile sinemaya adım attı.



Habamam sınıfı ile sinemada tavan yaptı.

1979 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Denizli’de yapan Tarık Akan, sinemacılığın kötü gittiği 1978-1981 yılları arasında ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticaret hayatına devam etti.

Tarık Akan, 1980 yılında 12 Eylül Darbesi’nde 12 yıl hapis cezası ile yargılanmış, 2.5 ay hücre hapsi cezası almıştır.

7 Ağustos 1986 tarihinde Yasemin Erkut ile evlenen Tarık Akan’ın bu evliliğinden 1986 yılında Barış Zeki Eregül dünyaya gelmiştir. Ardından 1988 yılında ikiz olan Yaşar Özgür ile Özlem dünyaya gelmişlerdir. 1991 yılında Bakırköy’de olan Taş Mektep adlı ilkokulun ortaklarından birisi olmuştur. Tarık Akan, geride bıraktığımız aylarda akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmış, tedavi sürecine başlanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.