Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

AK Parti E-Muhtıra'yı Unutmadı

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 27 Nisan e-Muhtıra’nın yıldönümüne vurgu yaparak, “Bugün, 27 Nisan’ın yıldönümü. Bugünü hatırlatarak, enzer olayların tekerrür etmemesi için önemli olduğu kanaatindeyiz” açıklamasını yaptı.

Petek ve bir grup AK Partili vekil Meclis’te 27 Nisan e-Muhtıra’nın yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Reşat Petek,  E-muhtıra sürecinde bazı sivil toplum örgütleri ve CHP’nin darbecilerden yana tavır sergiledikleri görüşünü belirterek, “Demokrasimize milli iradeye verilmiş böyle bir muhtıraya Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile birlikte, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri  medya birlikte durabilseydi. Ama durmadılar. CHP darbecilerden yana tavır takındı” dedi.

27 Nisan e-Muhtırası’nın aslında Cumhurbaşkanlığı seçimlerini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu savunan Petek, Ahmet Necdet Sezer’in yetkisi olmadığı halde Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ederek, o koltukta oturtulduğunu söyledi. Petek, “3 ay cumhurbaşkanlığı makamı işgal edildi. Yetkisi olmadan bir zat oturdu” dedi.

Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Burdur Milletvekili Petek, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, laiklik ile ilgili açıklamalarını, “Aslında Meclis başkanımız konuya açıklık getirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Petek, yarın dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğinde tarihle ilgili maddenin değişeceği mesajını verdi. Yarın komisyonda görüşüleceğini anımsatan Reşat Petek, anayasa değişikliği teklifinde bazı teknik düzeltmelerinde yapılacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.