Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

AK Parti-MHP İttifak Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu 'İttifak Komisyonu', 16 Nisan’da kabul edilen ve cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliğine paralel hazırlanacak uyum yasalarını belirleyecek. Milli Mutabakat Komisyonu olarak belirlenen ittifak komisyonu uyum yasalarını çıkaracak tek yetkili komisyon olacak.

AK Parti ve MHP’li kurmaylardan oluşan “ittifak Komisyonu” yol haritasını belirlemek  üzere ilk toplantısını yaptı.

Meclis’te toplanan komisyona Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, MHP’den Genel Sekreter Mustafa Kalaycı, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ile Afyon Milletvekili Mehmet Parsak katıldı. 

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından açıklama yapan Mustafa Şentop, ikinci toplantının Salı günü yapılacağını söyledi.

AK Partili Şentop, komisyonun adını “Milli Mutabakat Komisyonu” olarak belirlediklerini ve  Türkiye tarihi bakımından bir milat olduğunu söyledi.

YENİKAPI RUHU DEVAM EDECEK

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan 7 Ağustos Yenikapı ruhunun devam ettiğini ifade eden Şentop, MHP ile kararlı yerli ve mili bir duruş sergilediklerini söyledi.

Şentop, “MHP ile beraber AK Parti olarak, Cumhuriyet tarihinin en önemli reformlarından birini gerçekleştirdik. Birlikte duruşu somutlaştırmış olduk. Hükümet değişikliği sistemini biz anayasal düzlemde gerçekleştirdik. Bu konuda gerek partimizde gerek MHP'de yürütülen çalışmalar vardı, bu komisyonda konuşulacak. 16 Nisan’da gerçekleşen birlikte duruşu somutlaştırdık. Milli Mutabakat Komisyonu olarak önümüzdeki dönemde de birlikte neler yapacağımızı konuştuk. 16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliği çerçevesinde bir takım çalışmalar var.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da “10 Ocak günü Külliye’de yapılan görüşmede çıkan karar doğrultusunda bu toplantıyı yaptık. Komisyon sadece seçim ittifakı değil, uyum yasalarını da görüşecek” dedi.

MHP'li Kalaycı, "Bugün milli mutabakat komisyonunun ilk toplantısını gerçekleştirdik. Komisyonumuzun adı Milli Mutabakat Komisyonu. Komisyonumuz uyum yasalarını da görüşecek bir komisyon. Seçim ittifakı konusunda da zaten genel anlamda bir mutabakat var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin tercihidir, kararıdır. Milli mutabakat da milletimizin iradesidir, milletimizin kararıdır. Komisyon çalışmalarımızın ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini niyaz ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.