Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

AK Partili Ünal’dan Kılıçdaroğlu’na Einstein’lı Gönderme

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “‘Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar almak isteyenler ahmaktır’ der Einstein. Ama Kemal Kılıçdaroğlu, farklı bir sonuç almak, iktidar olmak, Türkiye’de gerilimi bitirmek gibi bir amaç taşımıyor. Biz defalarca tekrarlanmış bu yalanların, iftiraların, mahkemelerce defalarca ceza almış ve hukuki olarak mahkum edilmiş Kemal Kılıçdaroğlu, tarihin çöplüğünde yerini almıştır” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, partisinin İstanbul İl Bşkanlığında düzenlenen teşekkür programına katıldı. Etkinlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’a yönelik ifadeleri hakkında konuşan Ünal şunları kaydetti:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun kavgacı nefret dilini defalarca ifade ettik ama demin ifade ettiğim sebeplerden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla bizim geride bırakmak istediğimiz gerilimleri, kavgayı, kendisinin Türk siyasetini zehirleyen dilini yaşatmak istiyor. Ve kullandığı iftiralar ve yalanlar da kaçınılmaz olarak cevap vermeyi gerektiriyor. Kılıçdaroğlu’nun (Beni bağışların çünkü bir durumu nitelendirmek için o durumun gerçek halini tanımlayan kelimeler kullanmamız gerekiyor) Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu durumunu son derece ahlaksız ve seviyesiz bir durum olarak görüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğu günden itibaren maalesef Türkiye’de kurumları ve kurumların meşruiyetini sürekli olarak tartışmalı hale getirerek Türkiye’de kurumlar ve kişiler üzerinden bir itibarsızlaşma ve meşruiyet tartışması oluşturmaya devam ediyor.

“KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE TANKLARIN ARASINDAN SIVIŞMASINA RAĞMEN”

Özellikle geçmişte Cumhurbaşkanımız için kullandığı dili seçmen her defasında onaylamamasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu aynı şeyleri yaparak ayrı sonuçları almak istiyor. ‘Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar almak isteyenler ahmaktır’ der Einstein. Ama Kemal Kılıçdaroğlu, farklı bir sonuç almak, iktidar olmak, Türkiye’de gerilimi bitirmek gibi bir amaç taşımıyor, tam tersine aynı şeyleri yaparak aynı sonuçları almayı, nefret dilini, kavga dilini, yalanları ve iftirayı tekrar tekrar devam ettirmeyi ve bunun üzerinden de kendince siyaset üretmeyi düşünüyor. Ama maalesef bu durumun kendisini bir bataklığa sapladığının fakrında değil. Kemal Kılıçdaroğlu, o denli çamura batmış durumda ki 15 Temmuz’da kaçıp saklanmasına, kontrollü bir şekilde tankların arasından sıvışmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızı saklanmakla suçlayabiliyor. Yine aynı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede son derece kritik görevler üstlenen Savunma, İçişleri Bakanımıza dönük Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımıza dönük kullandığı yalan ve iftiraları kendisine iade ediyoruz. Kendisinin dün ifade ettiği şekliyle asla hakikatle örtüşmemekte.”

“AKLINI KAÇIRMAK ÜZERE OLAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni araştırma komisyonunu araştırma komisyonunun sorularını yazılı olarak cevaplandırdığını, 19 Temmuz 2016’da Genelkurmay Karargahında savcıların sorularını cevaplandırdığını ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine müşteki sıfatıyla ifade verdiğinin altını çizen AK Parti Sözcüsü Ünal, “Dolayısıyla kimsenin herhangi bir yere kaçtığı, herhangi bir şeyden kaçırıldığı söz konusu değildir. Ama burada sanıyorum şu anda yaşadığı sıkışıklıktan dolayı aklını kaçırmak üzere olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Yine Kemal Kılıçdaroğlu bildik Hitler, Mussolini benzetmelerine devam etmektedir. Ama Hitler de Mussolini de bir arketip olarak bir otoriter figür olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde yaşamaktadır. Çünkü dokuzuncu kez seçim kaybetmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu korumanın derdinde ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırarak partisinin içini tahkim etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİ ALMIŞTIR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündemlerinde olmasından rahatsız olduklarını vurgulayan Ünal, “Biz CHP’ye oy veren seçmenlere buradan şunu söylemek istiyoruz, biz yeni dönemde hiçbir şekilde gerilim istemiyoruz. Biz yeni dönemde Türkiye’nin önemli ve öncelikli gündemine odaklanmak istiyoruz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu nefret dilinin zehirli dilinin siyaset gündemini rehin almasından son derece rahatsızız. Biz defalarca tekrarlanmış bu yalanların, iftiraların, mahkemelerce defalarca ceza almış ve hukuki olarak mahkum edilmiş Kemal Kılıçdaroğlu, tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Kemal Kılıçdaroğlu, artık siyasetin konusu değildir ve yakında öyle inanıyorum ki CHP’nin ve CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın, delegelerin Türkiye’de çocuğunun geleceğini düşünen Türkiye’de güzel şeyler olmasını isteyen her vatandaşımızın bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz. Özellikle CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza, lütfen bu gerilime ve eski dili yeni dönemde devam ettirmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu’na lütfen tepki gösterin. Çünkü biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasetin gündemini rehin almasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜZENLEMELER VATANDAŞIMIZIN ÖZGÜRLÜKLERİNE KISITLAMA İÇERMEYECEKTİR”

Olağanüstü Hal’in kalkmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Ünal, “Türkiye demokrasinin güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak, temel hak ve özgürlükleri güvence altına almak için bazı düzenlemeler yapacaktır. Ama bu düzenlemeler kesinlikle vatandaşımızın özgürlüklerine, temel hak ve özgürlüğüne dönük bir kısıtlama içermeyecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.