Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi facebook Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

AK Partili Yazıcı: İnce’nin Önemli Dersler Aldığı İzlenimini Edindim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin bugün yaptığı açıklamaları değerlendirerek, “Sayın İnce’nin süreçler itibariyle ve seçim sonuçları açısından da önemli dersler aldığı izlenimini edindim. İnşallah o stilini bozmaz. Çünkü siyaset kavga gürültü üzerinden değil projeler üzerinden yürütülmesi gerekir” dedi.

AK Partili Yazıcı, parti genel merkezinde gazetecilerin 24 Haziran seçimlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Oy beklentisine erişilemeyen yerlerle ilgili tahlil yapıp bir perspektif ortaya koyacaklarını ifade eden Yazıcı, “Türkiye demokrasisinin ne kadar güçlü olduğu bu seçimlerle bir kez daha görmüştür. Dünya ölçeğinde en yüksek katılımlı seçimi gerçekleştirdik. Bu seçimden elde ettiğimiz sonuç itibarıyla başarılı bir konumdayız ilk turda Cumhurbaşkanımız yeniden seçilmiştir ve bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihte yerini almıştır. Partimiz de Meclis’te birkaç eksiğiyle büyük bir çoğunlukla yerini almıştır” şeklinde konuştu.

-“Başarılı Olanlarından Birisi De Cumhur İttifakı”-

24 Haziran seçimlerinin ilklerinden birinin ittifak sistemi olduğuna dikkat çeken AK Partili Yazıcı, “İttifakların bu seçimde ne kadar önemli olduğu görülmüştür. Bu seçimin başarılı olanlarından birisi de Cumhur İttifakıdır diye düşünüyorum” dedi.

-“Takvimler Takdire Müteallik”-

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne zaman yemin edeceği hakkında sorulan soruya, “Takvimler takdire müteallik değil. Anayasaya mevzuata göre yapılacak bir planlamadır ama bu planlamanın gerçekleşmesi için YSK’nın resmi sonuçları açıklamış olmasıdır. YSK’nın resmi sonuçları açıklamasına göre kanunda Anayasada belli olan bu takvim şekillenecek” cevabını verdi.

-“Demokrasimizdeki Teamüllerden Birisi De Bu”-

AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin sorulan soruya yanıt veren Yazıcı, “AK Parti sayısal olarak yeterli olmamakla birlikte herhalde ki Meclis Başkanını önerme, arkasında durma evleviyeti AK Parti’ye yakışan bir durumdur diye düşünüyor. Demokrasimizdeki teamüllerden birisi de bu. Bu teamüle uyuyorsa budur, böyledir” dedi.

-“İnşallah O Stilini Bozmaz”-

İnce’nin bugün yaptığı açıklamaları değerlendiren Yazıcı şöyle konuştu:

“Kampanyalar vesilesiyle beklenmeyen söylemler duyuyor ya da icra ediyoruz. Onları milletin dikkatle izleyen kesimi takdir ve tasvip de etmiyor ya da o gürültü patırtı içinde bunlar yok olup gidiyor ya da tolere ediliyor. Ama seçimler gerçekleşip sonuç alındıktan sonra yapılan değerlendirmeler çok ders verici ve öğreticidir. Bu anlamda da Sayın İnce’nin süreçler itibariyle ve seçim sonuçları açısından da önemli dersler aldığı izlenimini edindim. İnşallah o stilini bozmaz. Çünkü siyaset kavga gürültü üzerinden değil projeler üzerinden yürütülmesi gerekir. Değerler hepimizindir. Değerler üzerinde hassasiyet göstermeliyiz. Onlar bir yana ama siyasi rekabet projeler üzerinden bir vizyon ortaya koyarak Türkiye’ye kazanımlar perspektifinde gerçekleşmeli diye düşünüyorum. İnşallah bu seçim böyle bir siyaset tarzına zemin hazırlar diye düşünüyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.