Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Akşener, “Şimdi Ne Yazık Ki, Yapılacak Çok Şey Olduğu Ülkemiz Ve Dünya İle Karşı Karşıyayız”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İnsan Hakları Ve Demokrasi İçin Kuvvetler Ayrılığı” konulu panelde yaptığı konuşmasında;  "Hukukun ve demokrasinin mihenk taşı olduğu adaletin her şeyin ötesinde bir insan hakkı olduğu kavramı üzerinde gelişen tartışmalar şimdi ne yazık ki, yapılacak çok şey olduğu ülkemiz ve Dünya ile karşı karşıyayız” dedi.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından “İnsan Hakları Ve Demokrasi İçin Kuvvetler Ayrılığı” konulu panel düzenlendi. 

Ankara Swiss Otel’de düzenlenen panele; AK Parti İnsan Hakları Başkanı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, CHP Genel Sekreteri Muharrem Erkek, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Saadet Partisi Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş, Demokrat Parti Seçim İşleri Başkanı Ahmet Uyanık gibi siyasetçiler, STK’lar ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

"Otoriterlik öne çıktığı zaman, tek kişinin kararına her şey bırakıldığı zamanda 2. Dünya Savaşı yaşandı"

Panelin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İnsan özgürlüğü çok uzun yıllara dayanan mücadeleye tabii bir kavramdır.1948 İnsan Hakları Beyannamesi insan hakları; kadınlara yönelen ayrımcılıkları ortadan kaldırmak için yapılan bir mücadele, kimi zaman eşit işe eşit ücret için yapılan bir mücadele, kimin zaman hukukun üstünlüğünü sağlayabilmek için yapılan bir mücadele kimi zamansa hayatta kalabilmek için yapılan bir mücadele, kimi zamansa ülkesini ve milletini ayakta tutmak için yapılan bir mücadeledir. 
Ulus Cumhuriyetleri bir arada tutabilmek için hukukun üstünlüğüne ihtiyaç yok denildiğinde 1938’li yıllardı. 1938’in dünyasında dünyanın her tarafındaki liderler son derece otoriter, neredeyse diktatörlüğe giden bir anlayışla yönetilen, demokrasinin hukukun adının anılmadığı bir yönetim biçimi hakimdi. Otoriterlik öne çıktığı zaman, tek kişinin kararına her şey bırakıldı zamanda dünyanın en büyük Savaşı en büyük kıvrımının yaşandığı İkinci Dünya Savaşı yaşandı. 2. Dünya Savaşı bittikten sonra demokrasinin ne menem bir şey olduğunu tartışmaya ve bunu üzerinde görüşmeye başladı. Dünyanın tüm demokrasilerin öne geçtiği demokratik anlayışın demokrasinin uygulanmasının öne geçtiği bir dönem yaşandı.  Hukukun ve demokrasinin mihenk taşı olduğu adaletin her şeyin ötesinde bir insan hakkı olduğu kavramı üzerinde gelişen tartışmalar şimdi ne yazık ki, yapılacak çok şey olduğu ülkemiz ve Dünya ile karşı karşıyayız” dedi.

Akşener konuşmasının sonunda panelin hayırlara vesile olmasını, herkesin istifade ettiği ve yol gösterecek sonuçlara vesile olmasını diledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.