Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye Görüşülecek

Avrupa Parlamentosu (AP)'nda bu hafta Türkiye görüşülecek.  AP Dışişleri Komisyonu, yarın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’deki durumu ve TSK’nın Cerablus operasyonunu konuşacak.

AP Dışişleri Komisyonu yarın yapacağı toplantıda darbe girişimi sonrası Türkiye’deki “hukuk üstünlüğü ve insan hakları durumu”  ile TSK’nın Suriye’de yürüttüğü operasyonu görüşecek. Türkiye’nin Rusya’ya yakınlaşması üzerinde durulacağı toplantıda, Türkiye’deki terör saldırılarının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Komisyon toplantısı, Başkan Alman Hristiyan demokrat Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü sosyalist Kati Piri’nin geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gerçekleştirdiği  yoğun ve üst düzey temaslarının ardından düzenlenecek.  Brok ve Piri, geçen hafta Ankara’da yaptıkları ziyaret sırasında Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmişti.

Bu arada,  toplantının AP Başkanı Alman sosyal demokrat Martin Schulz’un Perşembe günü Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi de gerçekleşeceğine dikkat çekiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.