Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener kemal kılıçdaroğlu

Bahçeli: PKK’ya Afrin’in Tabut, Münbiç’in Mezar Olması Milli Hedeftir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegâne ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri toplantısı sonrasında basın toplantısı yaptı. FETÖ ile mücadeleden seçim ittifakına, MHP’ye yönelik eleştirilerden terörle mücadeleye ilişkin bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, PKK’nın Türkiye sınırlarında himaye ve destek gördüğünü ifade ederek, “Daha vahimi ise, sayıları 30 bini bulan teröristlerden sözde sınır muhafız birlikleri kurulmasıdır. İki gün evvel, ABD’nin bine yakın PKK’lı haini, Tel Abyad’a naklettiği gündeme düşmüş, ne var ki, ABD’li bir komutan bu iddiayı gevşek ve yuvarlak ifadelerle tekzip etmiştir” şeklinde konuştu.

“Afrin’de Ankara’nın Kuyusu Kazılmaktadır”

Bahçeli, Afrin’de terör devletinin provalarının yapıldığını ifade ederek, “Amanos Dağları, Afrin’e açılan penceredir ve bu yolla teröristler yıllar içinde vatana sızmış, hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Şunu herkes görmelidir ki, Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmaktadır” dedi.

Konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Bahçeli, “Artık terör örgütü PYD-PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegâne ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD-YPG’nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanına: Ayağımıza Dolaşmayın, Başka Bir Şey İstemeyiz

Bahçeli, İsrail için terör koridoru kurulmasının planlandığını söyleyerek, “İran’a karşı tampon bir bölgenin oluşturulması dayatılmaktadır. Elbette enerji kaynaklarının denetim ve kontrolü de sumen altından bekletilen gündem başlıkları arasındadır. ABD, PKK-PYD’yi silahlandırarak önce düzenli orduya kavuşmasını, sonra da siyasi kimlik ve tanınma kurgusuyla devletleşmesini amaçlamaktadır” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’nin PKK’yla ilgili kaygılarını gidermek için yakın çalışacaklarını söylediğini ifade eden Bahçeli, “Bu bakana diyorum ki, ayağımıza dolaşmayın, başka bir şey istemeyiz. Bir yanda yakın çalışacağız dersiniz, diğer yanda PKK’nın sırtını sıvazlarsınız. Hem Türkiye’yle stratejik ortak olup, hem de PYD-PKK-YPG ile operasyonel ortaklık kurmak tek kelimeyle rezalet, cinayet ve hıyanettir” dedi.

“Kılıçdaroğlu, Diplomasi Yoluyla Mücadeleyi Önermekle Halt Etmektedir”

Afrin operasyonun gündeme geldiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP Sözcülerini öfke sardığını iddia eden Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu, bekamıza diş bileyen Türkiye düşmanlarıyla diplomasi yoluyla mücadeleyi önermekle halt etmektedir. Herhalde, 1920’li yıllarda yaşasaydı, yine diplomasi diyecek, yine çakacak, yine maskesi düşecekti. Bununla birlikte diplomasi devrede değil miydi? Ne gereksiyorsa yapılmadı mı? Halen de yapılmıyor mu? CHP Genel Başkanı’nın bu PYD-PKK hoşgörüsü, operasyonu sulandırma hevesi basbayağı zillettir, alnına sıçrayan kara bir lekedir” ifadelerini kullandı.

HDP ve İYİ Parti’yi de eleştiren Bahçeli, “Afrin harekâtına karşı çıkmak, millet evlatları arasına nifak sokmak FETÖ dili, PKK ağzıdır. Bunlar milletimize öylesine yabancıdır ki, bağımsızlık için 80 milyonun aynı anda kefen giyecek kadar imanlı, iradeli ve bayrak sevdasına sahip olduklarını bilmeyecek kadar da cahillerdir. Afrin harekatını yıpratıp altını oymaya çalışanlar düşmanın içimizdeki kolu, PYD-PKK-FETÖ kuklalarıdır. Yazıklar olsun bunlara” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MhpBahçeliAfrin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.