Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Bahçeli : Türkiye'nin En Önemli Açmazı Ortak Aklın Kuruması Ve Vicdanın Durmasıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin en önemli açmazı ortak aklın kuruması, ortak vicdanın durmasıdır. Şu an hakim olan stratejik kilitlenme ve durgunluğun aşılması ancak derin bir muhasebeye, hataların samimiyetle sorgulanmasına bağlıdır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Twitter’dan takipçilerine seslendi. “Çağımızın en tehlikeli salgın hastalığı umutsuzluk ve buna refakat eden kötümserlik halidir. Bir ülküsü olan böyle bir gerilemeye izin vermez” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“İnsan aklıyla karar alır, iradesiyle hareket eder, fikriyle konuşursa en çetin yokuşlar bile düzleşir, karanlık aydınlığa kavuşur. Yusuf Has Hacip demiş ki: ‘Akıl bir meşaledir. Kör için göz, ölü vücut için can, dilsiz için sözdür.’ Diyorum ki, imanla akıl hayat iksiridir. Akıl kiraya verilmez, verilirse akıl olmaz. Akıl ve ahlak geceyi gündüze çevirir, bedene hayat verir, şuura yön ve istikamet çizer.

Yanlışlarda ısrar edilmesi bugünü değil geleceğide kaybettirir

Türkiye’nin en önemli açmazı ortak aklın kuruması, ortak vicdanın durmasıdır. Bu iki sorun aşılırsa huzur şafağı söker, ateş güle döner. Şu an hakim olan stratejik kilitlenme ve durgunluğun aşılması ancak derin bir muhasebeye, hataların samimiyetle sorgulanmasına bağlıdır. Bunun tam tersine yanlışların ısrarla sürdürülmesi, gaflet ve ihanet yolculuğunun devamı yalnızca bugünü değil, geleceği de kaybettirir.

Gerçekler neyise çekinmeden konuşacağız

Maziyi yok sayamayız. Gelecekten de tasarruf edemeyiz. Türkiye’nin girdiği tünelden çıkması için atalet içinde bekleyemeyiz. Yusuf Has Hacip diyor ki: İnsandan insana miras olarak söz kalır. Vücudun nasibi hep ağızdan girer, ruhun nasibi sözdür, kulaktan girer. İnandığımız doğruları ısrarla söyleyeceğiz. Gerçekleri çekinmeden konuşacağız. Ta ki söylediğimiz sözler hedefine varasıya kadar. Duymayacaklar, ama durmayacağız. Dinlemeyecekler, ama duraklamayacağız. Engel çıkacaklar, aşacağız; duvar örecekler, yıkacağız.

Aklımıza güveniyor,inançlarımızdan gücümüzü alıyoruz

Milliyetçi Ülkücü Hareket’in bu aziz vatanın hem üstünde yaşayanlara, hem altında yatanlara vefa borcu vardır; bu borcu ödeyeceğiz. Umutsuzluğun bağrına ümit filizi dikeceğiz, kabus ve korku aşılayanlara başarının ne demek olduğunu, nasıl elde edileceğini ispatlayacağız. Kapı kilitliyse açarız, yoksa yaparız; fakat yine de gireriz. Çünkü büyük Türk milleti için henüz söylenmemiş söz ve hayallerimiz vardır. Aklımıza güveniyor, inançlarımızdan gücümüzü alıyoruz. Yüksek bir moral ve mücadele azmiyle Türkiye’yi badirelerden arındıracağız.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.