Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Bakan Çavuşoğlu Rusya’ya Gidiyor

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Rusya’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 34. Bakanlar Konseyi toplantısına katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun yarın Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek KEİ 34. Bakanlar Konseyi toplantısına katılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, KEİ Dönem Başkanlığını yürüten Rusya Federasyonu'nun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Konseyi toplantısında KEİ gündeminde yer alan bölgesel ekonomik işbirliği konuları ele alınacak.

Açıklamada, “Ülkemizin Dönem Başkanlığında 2017 yılında kutlanacak olan KEİ'nin 25. Kuruluş Yıldönümüne giden süreçte, Örgütün daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacak kurumsal reform çalışmaları da toplantının ana gündem maddelerinden birini teşkil etmektedir” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca toplantı vesilesiyle Bakan Çavuşoğlu’nun Rus mevkidaşı Lavrov ve KEİ üyesi ülkelerden diğer muhataplarıyla ikili görüşmeler yapmasının öngörüldüğü bildirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.