Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Bakan Işık: 9 Bin Adet Mayın Temizlendi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 122 bin metrekarelik alanda 9 bin adet mayın temizlendiğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Işık, Milli Mayın Faaliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Kanun gereği, İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Türkiye’nin Doğu Sınırlarında Mayın Temizlenmesi ve Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamındaki mayın temizliği faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 5 Kasım 2015 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde bakanlığına devredildiğini söyledi. Milli Savunma Bakanı, bu kapsamda mayın temizleme faaliyetine 20 Haziran 2016 tarihinde başlandığını belirtti.

“192 Bin 58 Adet Mayının Temizlenmesi Planlanmıştır”

Söz konusu projenin birinci aşamasında; mayın temizliğini gerçekleştirecek olan MECHEM (Güney Afrika Cumhuriyeti) firmasıyla 18 Aralık 2015 tarihinde, kalite kontrol ve kalite güvence faaliyetlerini yerine getirecek olan RPS (İngiltere) firmasıyla 7 Mart 2016 tarihinde sözleşme imzalandığını belirten Bakan Işık, “Sözleşme kapsamında, Kars/Digor ve Van/Saray arasında kalan bölgede toplam 11 milyon 700 bin 907 m2’lik alanda 192 bin 58 adet mayının temizlenmesi planlanmıştır. Mayın temizliği Iğdır/Aralık bölgesinde başlamış, iklim şartlarından dolayı verilen araya kadar 29 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 122 bin m2’lik alanda 9 bin adet mayın temizlenmiştir” dedi.

“Entegre Sınır Güvenlik Sistemi Devreye Sokulacak"

Işık, sınır ihlallerinin önüne geçilmesi amacıyla mayın temizliği faaliyetini müteakip; güçlü bir prefabrik beton duvar, duvara bitişik keşif ve gözetleme kuleleri ile kafes tel engel sistemi ve gece aydınlatma sisteminden oluşan “Entegre Sınır Güvenlik Sistemi”nin devreye sokulacağını bildirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.