Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Bakan Kurum:”1 Yıl İçerisinde Konutlar Hazır Olacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " TOKİ en geç 1 ay içerisinde konutların inşaatına başlayacağını 1 yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız." dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Afet Koordinasyon Merkezinde açıklama yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Afet Koordinasyon Merkezindeki açıklamasında:

“Tüm kurulularımız seferberlik içerisindedir. Tüm bakanlıklarımızla, AFAD’ımızla, Kızılay’ımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve gönüllü katılan vatandaşlarımızla İzmir’imiz için canla başla çalışıyoruz. Dün enkaz altında Ayda kızımı sağ salim çıkardık ve tüm Türkiye olarak çok büyük bir sevince katıldık. Ayda’mızı yavrumuzu oradan kurtardık. Hemen arkasından birkaç saat sonrasında annesi’nin cansız bedenine ulaştık. Annemiz vefat etti. Hep birlikte bir hüzünce girdik. Tabi Ayda kızımız hepimizin kızı Türkiye’nin kızı Ayda’larımızı, İdil’lerimizi İnşallah hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Hep onlar ile birlikte olacağız. 113 saattir yoğun bir şekilde çalışmamız sürüyor. 17 binada ve tüm İzmir genelinde 8000 kişilik arama kurtarma ekibi ile birlikte çalışmalarımız süratli bir şekilde devam ediyor. Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Sadece bir alanda enkazımız kaldı. Bu alanda da hassas bir şekilde çalışıyoruz. Canlı emaresi olmadığını biliyoruz ama yine de çalışmalarımızı hassas bir şekilde Afet Koordinasyon Merkezi sorumluluğunda sürdürüyoruz.

“Evler 1 Yıl İçerisinde İzmir’li Vatandaşlarımıza Teslim Edilecek”

İzmir’deki depremde hasar gören evleri hızlı bir şekilde yapılarak deprezedeli vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız. TOKİ en geç 1 ay içerisinde konutların inşaatına başlayacağını 1 yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız. Yeni yapacağımız konutlar ile kentsel dönüşüm sürecini başlatacağız.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.