Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Bakan Özlü’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Özlü, "Kadınların hayatın her alanında, ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, sporda, girişimcilikte, eğitimde ve siyasette daha fazla yer almalarını diliyorum. Türk kadınlarının elde ettikleri her başarı, sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için ilham kaynağıdır." dedi.

Mesajına Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum diyerek başlayan Bakan Özlü, "Kadınların hayatın her alanında, ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, sporda, girişimcilikte, eğitimde ve siyasette daha fazla yer almalarını diliyorum. Türk kadınlarının elde ettikleri her başarı, sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için ilham kaynağıdır. Bizler; kadınlarımızın her alanda, daha etkin olmalarını istiyoruz. Bir ülkede kadınlar iş ve çalışma hayatında etkin değillerse, o ülkenin kalkınması, büyümesi, hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, kadınların işgücü ve istihdam alanında daha fazla yer almaları, toplumsal bir hedef olarak benimsenmelidir.


Elbette sadece temenniler yeterli değildir. Somut adımların atılması da gerekmektedir. Bu anlamda Hükümet ve Bakanlık olarak, kadın girişimciliğini sadece bir ekonomik faaliyet olarak değil, sosyal bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz.


KOSGEB başta olmak üzere, kadın girişimcilerimize ve ev hanımlarımıza ayrıcalıklı, özel destekler veriyoruz. KOSGEB Uygulamalı Eğitim Programına girip sertifika alan kadınlarımızı, hibe ve teşvik programlarıyla destekliyoruz. İş kurma ve girişimcilik alanlarında, kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Türkiye’nin gelişme ve kalkınma hedefleri için, toplumsal cinsiyet eşitliğini, bütün plan ve programlarımıza yerleştiriyoruz.


Türkiye, kadınıyla ve erkeğiyle birlikte, güven içinde, geleceğe doğru yürümeye devam ediyor. Türk kadınlarının, her alanda çok daha büyük başarılara imza atacakları inancıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, şehit analarımız şehit eşlerimiz başta olmak üzere, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.