Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Bakan Yılmaz, "Deprem Yönetmeliği Doğrultusunda 11 Özel Öğrenci Yurdu Kapatıldı"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda 119 özel öğrenci yurduna eksikliklerini tamamlamaları için süre verildiğini, 11 özel öğrenci yurdunun kapatıldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden 12 Aralık 2016 tarihli yazıyla, özel öğrenci yurt binalarının yangına karşı alınan tedbirlerinin yeterli olup olmadığı ile yetkili kuruluşlardan alınan binanın depreme karşı dayanıklılığını gösteren belgenin son bir yıldan önce olanlar için yeniden düzenlenmesinin istenildiğini belirterek şöyle dedi:

“Bu bağlamda 3.781 özel öğrenci yurdu denetlenmiştir. Denetim sonucu, Ocak 2017 tarihinde 31 ilde eksiklikleri bulunan 119 özel öğrenci yurduna eksikliklerini tamamlamaları için süre verilmiştir. İlgili mevzuatlar çerçevesinde Mart 2017 tarihine kadar eksikliklerini tamamlamayan ve Yönetmelik hükümlerine uymadığı gerekçeleriyle 11 özel öğrenci yurdu kapatılmıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.