Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur İstifa Etti

İstifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Uğur, Twitter hesabından bugün saat 17.00’de Avlu Balıkesir’deki Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyeceğini belirtmişti. Uğur, düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifasını açıklayarak, “Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Partide siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır” dedi.

İstifası beklenen Balıkesir Belediye Başkanı Uğur, Avlu Balıkesir’deki Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Uğur düzenlediği basın toplantısında AK Parti’den ve belediye başkanlığından istifa ettiğini açıklayarak şunları kaydetti:

 “Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevinden ayrılma noktasına gelmiş, getirilmiş bulunmaktayım. Şimdi bütün varlığımla, külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum.

Üzgünüm, Kırgınım Fakat Huzurluyum”

Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikadım gereği olanda hayır vardır. Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım bütün görevlerde Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşerilerime hizmet etme gayreti içerisinde olduk.”

Konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamayan Uğur, “Hepinize bütün hemşerilerime siyaset yaptığım yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.