Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na 'Osmanlı Zulmü' Tepkisi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kılıçdaroğlu’nun Osmanlı’ya iftira ve hakaretleri, başta Yörükler olmak üzere Türk milletinin her bir ferdine yapılmış iftira ve hakarettir” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’nda Yörük çadırlarından bahsederken “Osmanlının zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Osmanlı, ceddimizdir. Osmanlı, atalarımızın kurduğu en büyük ve en ihtişamlı devletlerden biridir. Osmanlı, yalnız Kayı Boyunun değil bütün Türk boylarının devletidir. Osmanlı Devleti, tüm Türk boylarının şanını yüceltmiş ve Türk’ün adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN HER BİR FERDİNE YAPILMIŞ İFTİRA VE HAKARETTİR”

Türk milletinin Osmanlının torunları, Türkiye’nin de Osmanlı Devleti’nin devamı olduğunu ifade eden Bozdağ, Türk milleti ve Türkiye Devletinin hem Osmanlı Devleti’nin ve hem de Osmanlıların mirasçısı olduğunu kaydetti.

Hükümran olduğu topraklarda Osmanlı Devletinin, daima adaleti ayakta tuttuğunu, adaletle hükmettiğini ve adaleti yücelttiğini ifade eden Bozdağ, “Osmanlı Devleti’ni zulümle veya zalimlikle itham etmek; sadece cahillikle izah edilemez. Osmanlı düşmanlığı, katıksız Türk düşmanlığıdır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Osmanlı torunlarının evinde ve de onların gözlerinin içine bakarak Osmanlı’ya yaptığı iftira ve hakaretler, başta Yörükler olmak üzere Türk milletinin her bir ferdine yapılmış iftira ve hakarettir. Yörükler, Osmanlıdır, Osmanlı da Yörük’tür” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.