Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Başbakan Yıldırım: Afrin Operasyonu Türkiye Ekonomisini Olumsuz Etkilemez

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Afrin operasyonu dediğiniz Fırat Kalkanı gibi bir operasyon. Türkiye ekonomisi bu ufak tefek operasyonlarla olumsuz etkilenecek bir ekonomi değildir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Çanakkale’de açıklama yaptı. Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun amacının PKK ve DEAŞ terör gruplarını yok etmek olduğunu belirten Yıldırım, “Gerek orada yaşayan Kürt, Arap, Türkmenleri bu zulümden kurtarmak için aynı zamanda da ülkemize vaki tacizleri, saldırıları durdurmak için Zeytin Dalı operasyonu başlattılar. Bu zeytin dalının zeytinleri orada yaşayan sivil, masum insanlara, dalları da teröristlere gidiyor” diye konuştu.

“AFRİN, FIRAT KALKANI GİBİ BİR OPERASYON”

Yıldırım, harekatın Türkiye ekonomisine etkisi üzerine sorulan soruya “Afrin operasyonu dediğiniz Fırat Kalkanı gibi bir operasyon. Terörle mücadelede, Hakkâri’de, Şırnak’ta, dağlara, vadilere yaptığımız operasyonların biraz daha büyük ölçekte bir operasyondan bahsediyoruz. Türkiye ekonomisi bu ufak tefek operasyonlarla olumsuz etkilenecek bir ekonomi değildir” şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.