Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ırak türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Bıcırıklar: Yeni Yuvamız (The Muckles: The Quest for a New Home) Kutsal Damacana 4

Başbakan Yıldırım'dan İkinci Darbe Girişimi Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün ikinci bir kalkışma hareketi içerisinde olduğuna yönelik haberleri değerlendirirken, “Bunlar toplumsal barışı zedelemek için yapılıyor. Böyle bir çılgınlık yaparlarsa bu kez bedelini daha ağır öderler" dedi.

TBMM 26. Dönem 2. Yasama yılı resepsiyonu, TBMM Resepsiyonu saat 19.00’da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resepsiyona katılmazken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, yüksek yargı organları mensupları ve çok sayıda milletvekili yeni yasama yılı resepsiyonuna iştirak etti.

Başbakan Yıldırım, 26. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
OHAL’in uzatılmasına ilişkin bir soru üzerine Başbakan, “Bu kararı Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Hükümet olarak, Meclis’e OHAL’in uzatılması için talepte bulunacağız. Üç ay uzatmak için talep edeceğiz” karşılığını verdi.
Yıldırım, mini anayasa paketi için liderlerle görüşme takvimine ilişkin de, “liderlerle her zaman görüşüyoruz. Yine görüşürüz. İhtiyaç duyulduğunda görüşürüz. Konular sorunlar görüşerek çözülür. Anlaştığımız konular olur anlaşmadığımız konular olur. Milletin menfaati söz konusu olunca anlaşmazlıklar teferruat”  açıklamasında bulundu.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ
Yıldırım, ikinci darbe girişimi iddialarının hatırlatılması üzerine, “Yeni bir kalkışma olur, bu gece olacak, yarın gelecekler... Bunlar toplumda tedirginlik oluşturmaya yönelik, arkasında FETÖ ekibinin olduğu tezviratlardır. Bunu yapmak suretiyle insanları huzursuz ve tedirgin etmeyi, toplumsal huzuru, barışı bozmayı hedefliyorlar. Bunların itibara alınmaması lazım. Hükümetimiz, kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyor, böyle bir çılgınlık yapmaya kalktıklarında bu sefer 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler” şeklinde konuştu.

LOZAN TARTIŞMASI
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşması hakkındaki sözleri üzerine ana muhalefetten gelen eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "O güne bakarsanız, Gazi Mustafa Kemal’in beğenmediğine dair sözleri var. Lozan'ı ortaya koyup, Lozan üzerinden siyaset yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir şey kazandırmaz. O defterler açılınca üzüleceği çok şeyi göreceksiniz. Fevkalade ayrıştırıcı bir dil kullandı, bunu da doğrusu tasvip etmek mümkün değil. Ülkenin ve milletin selameti için siyasi parti liderlerimizin çok daha birleştirici ve uzlaştırıcı bir dil kullanmalarını öneriyorum. Cumhurbaşkanımız sorunların başarı ile çözülmesi için sürekli katkı koymaya çalışıyor. Bunun dışında bir anlam yüklemek gereksizdir" diye konuştu.

KABİNE REVİZYONU
Başbakan Yıldırım, kabinede revizyon olup olmayacağı yönündeki sorulara ise, şakayla karışık "Sizin başka işiniz yok mu? " diye yanıt verdi.

Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın FETÖ ile ilgili yeni bir dosya ile gideceğinin hatırlatılması üzerine, “FETÖ kapalı küresel bir örgüt. Kayıt dışı bir örgüt. Bunlarla mücadelede bir o kadar da zorluk var” dedi.

“ORGANİZE BİR ŞEY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Öte yandan, Orgeneral Hulusi Akar da darbe girişimi iddiaları üzerine, "Her türlü iddiayı ciddiye alıyoruz. Bunlara ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok. Organize bir şey olacağını düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.