Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Başbakan Yıldırım: Düşmanlarımız Bellidir

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin düşmanları bellidir. Düşmanlar ay yıldızlı bayrağımıza karşı çıkanlardır. Düşmanlar 780 bin kilometre kare vatan toprağında ayrımcılık yapmaya kalkanlardır. Düşmanlar kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerdir. İç ve dış mihraklar kardeşliğimizi, devletimizi, bayrağımızı çekemeyenler. Ne yaparsa yapsın, Afrin'de, El-Bab'ta, Besler Dereler'de, Kandil'de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz, derslerini veririz” dedi.

İzmir’de okul açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, geleneklerin teknoloji ile yok olmaya yüz tuttuğu vurgusunu yaparken, “ne hale geldik” dedi.

Yıldırım, düğün davetiyesini sosyal medya üzerinden paylaşan bir kişiden şöyle bahsetti:

“Geleceğe bakmamız lazım, gelecek bilgi toplumunda, teknolojide. Bilgi toplumu olmak yetmez. Aynı zamanda ilgi toplumu da olmak zorundayız. Çekirdek ailemizden başlayarak çevremizdeki yakınlarımızla daha çok ilgilenip onların sorunlarına daha duyarlı olacağız. Empati yeteneğimiz güçlü olacak. Yedi düvelle mücadele edip esareti reddeden bu millet teknolojiye esir olmamalı. Teknoloji eğitimde, bilimde, hayatın her yanında olmalı. Anamızın, babamızın, kardeşimizin, eşimizin, dostumuzun hatırını da sosyal medyadan sormayı bizim hasretlerimize yakışmayan bir şey olduğunu da ifade etmek istiyorum. Artık bayram tebrikleri bile toplu mesajlar vasıtası ile yapılıyor. Neredeyse yüz yüze bir araya gelmek, iletişim kurmak yok oluyor. Kendimizi bu esaretten kurtarmalıyız. Geçen gün birisi düğün davetiyesinin fotoğrafını çekip arkadaşına göndermiş. Sosyal medyadan davet yapıyor. Arkadaşı da geri kalır mı? Tutmuş bir çeyrek altının fotoğrafını çekip ona göndermiş, hayırlı olsun diye kutlama yapıyor. Ne hale geldik.”

MECLİS DAHA DA GÜÇLÜ OLACAK

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran erken seçimle, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeceğini belirtirken, Meclis’in çok daha güçlü hale geleceğini söyledi.

Yıldırım, yarın kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan bahsederken şöyle dedi:

“Bugün bu bayramın çocuklarımıza armağan edilmesinin duygusal bir yönü de var, kurtuluş savaşından yeni çıkmış bir ülke anasını babasını kaybetmiş birçok yavrumuz var. İşte bu durumu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1927 yılı sonrası bu yetim ve öksüz çocukların yüzü gülsün, bir nebze teselli bulsun, şenlik bulsun diye bu bayramı onlara veriyor. 23 Nisan o günden itibaren Çocuk ve Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlanıyor, bundan sonra ilelebet kutlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşıyor.”

TEK TEK HESAP VERİYORLAR

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi hainlerinin şimdi tek tek hesap verdiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“15 Temmuz gecesi o hainler TBMM'yi bombaladılar, o gece milletin temsilcileri üzerine bomba mermi yağarken vatandaşlar kahramanca direndi ve darbeye karşı çıktılar, o gece bombalara meydan okuyan hem İzmirli hem de tüm vekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İşte şimdi o darbeci FETÖ’cüler tek tek hesap veriyor. O Meclis’i bombalamaya kalkanlar bilsin ki hiç bir şey karşılıksız kalmıyor. Şimdi mahkemelerde teker teker bunun hesabını ödüyorlar ödeyecekler.”

ÜLKEMİZİN DÜŞMANLARI BELLİDİR

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleden bahsederken, Türkiye’nin düşmanlarının belli olduğunu söyledi. 

Yıldırım, “Düşmanlar ay yıldızlı bayrağımıza karşı çıkanlardır. Düşmanlar 780 bin kilometre kare vatan toprağında ayrımcılık yapmaya kalkanlardır. Düşmanlar kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerdir. İç ve dış mihraklar kardeşliğimizi, devletimizi, bayrağımızı çekemeyenler. Ne yaparsa yapsın, Afrin'de, El-Bab'ta, Kandil'de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz, derslerini veririz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.