Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Başbakan Yıldırım: İsrail’i, ABD’yi Şiddetle Kınıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail’in, Filistin’e yönelik dün gerçekleştirdiği katliamı değerlendirirken, İsrail'i şiddetle, lanetle kınıyorum. İslam ülkeleri İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirmelidir. Bu zalimlere karşı İslam dünyası birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Barış iklimine benzin döken ABD yönetimini de kınıyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasına İsrail’in dün Filistin’e yönelik katliamı değerlendirerek başlayan Yıldırım, sert tepki gösterdi. İsrail’i, “şiddetle, lanetle kınıyorum” diyen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“60’a yakın kardeşimiz şehit oldu. 3 bin kişi yaralandı. İslam ülkeleri İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirmelidir. Bu zalimlere karşı İslam dünyası birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimize dayanışma göstermek açısından bugünden itibaren 3 gün yas ilan ettik. Bayraklarımızı yarıya indirdik. Amerikan yönetimi bilmeli ki; zulüm nemrutları abat etmediği gibi masumlara kurşun yağdıranları da abat etmeyecektir. Dün bütün dünyanın ibretle izlediği yeni bir İsrail terörüne şahit olduk. ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonrası silahı olmayan gençler, insanlar protesto ettiler. Barışçı gösteri yapan mazlum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail’i şiddet ve lanetle kınıyoruz. Barış iklimine benzin döken ABD yönetimini de kınıyoruz. Ayrıca Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık. Ayrıca TBMM de bugün özel bir oturum gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 milyon vatandaşı Kudüs’e bugünden sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bu kurşunlar insanlığın vicdanına atılmış kurşunlardır. ABD yönetimleri bilmelidir ki masumlara kurşun yağdıranlar aba olmayacaktır. Bu kararı barışa karşı sabotaj olarak görüyoruz, bizim için yok hükmündedir.”

VAHİM BİR DURUM

Yıldırım, bütün insanlığı bu vahşete “dur” demeye çağırdıklarını kaydederek, “BM’de 128 ülke ABD’nin bu karardan vazgeçmesini, büyükelçiliğin taşınmaması yönünde karar aldı. Maalesef ABD yönetimi 128 ülkenin iradesini yok sayarak ısrar etti, sonuç 60 insanın hayatını kaybetmesi, 3 bin insanın yaralanması” sözleri ile tepki gösterdi.

Bölgede küresel barış adına son derece vahim bir durumun cereyan ettiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk milleti bütün varlığı ile Filistin davasına geçmişte olduğu gibi sahip çıkmaya devam edecektir. Filistinli kardeşlerimizin yaralarını saracağız, yanlarında olacağız. 81 milyon vatan evladının kalbi Filistin ile atmaktadır. Bütün insanlığı bu vahşete karşı durmaya davet ediyorum, lanetlemeye davet ediyorum. İslam ülkeleri, İsrail ile olan ilişkilerini mutlaka gözden geçirmeli, tek ses olmalı, tek yürek olmalıdır. İslam dünyası birlik göstermek zorundadır. Türkiye bu zulme sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.”

YENİKAPI BULUŞMASI

AK Parti olarak mazlum milletlerin iradesini de temsil ettiklerini savunan Yıldırım, Cuma günü Yeni Kapı’da yapılacak mitingi ile ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı:

“Tüm mazlum milletlerin yüreğindeki Recep Tayyip Erdoğan sevgisi tesadüfen oluşmuş değil. Yenikapı’da zulme karşı duruş adı altında büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Buradan cuma günü saat 3’te yapılacak olan büyük buluşma ve dayanışmaya bütün vatandaşımızı davet ediyorum. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır, Türkiye sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır. Bu bir parti programı değildir. Bu bir zulme karşı duruştur.”

SEÇİM STARTI DİYARBAKIR’DAN

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’da yapılacak seçim startını Diyarbakır’da vereceklerini açıkladı. Yıldırım, “Haftasonunda da Diyarbakır’da olacağız, seçim kampanyamızı Diyarbakır’dan başlatmış olacağız. Biz AK Parti olarak 81 milyonun değil, ülke olarak mazlum ülkelerin iradesini de temsil ediyoruz. Dile kolay kardeşlerim, 16 yıllık kutlu yolculuğumuzu el ele omuz omuza bugünlere taşıdık” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.