Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Başbakan Yıldırım, “Savunmada Değil Taarruzda Olacağız”

Başbakan Binali Yıldırım, “Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyecek güvenlik güçlerimiz, onları neredeyse arayıp bulacak ve milletimizin güvenliğini sağlayacak her türlü tedbiri alacaklar” dedi.
Başbakan Yıldırım, Ağrı Tendürek’teki çatışmada şehit olan korucuların ailelerini ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları verirken operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Çözümün, terör örgütünü Kürtlerin, Türklerin arasından çıkarıp bu topraklardan tamamen temizlemek anlamına geldiğini ifade eden Yıldırım, operasyonların vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanana dek, terör örgütünün koruculara, jandarmaya, polise, askere saldırıları tamamen bitene dek devam edeceğini söyledi.
BU KÜRESEL BİR OYUNDUR
“Terör örgütlerinin kumanda merkezi hep aynıdır” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Terör örgütlerinin kutsalı yok. Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. Kürtlerin sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiklerini söyleyenler burada, Kürt kardeşlerini kahpece katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bu mudur Kürtlerin sorununu çözmek? Bu mudur, Kürtlerin hakkını hukukunu aramak? Onları öldürmekle mi, şehit etmekle mi bunu başaracaksınız? Bu küresel bir oyundur. Nasıl Suriye’de, Irak’ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye’de de aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız. Ağrı da Edirne de bu oyunun farkında, 79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında. Bunların efendileri ve taşeronları, bu işe kim bulaşmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti tarihin hiçbir döneminde hiçbir alçak güruh yenemedi. Bundan sonra da yenemeyecek. Kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacak bu fidanlarımızın geleceğini asla karartamayacaklar.”
Başbakan Yıldırım, “Savunmada değil taarruzda olacağız” sözlerinin hatırlatılması ve bundan sonraki sürecin sorulması üzerine şöyle açıklama getirdi:
“Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyecek güvenlik güçlerimiz, onları neredeyse arayıp bulacak ve milletimizin güvenliğini sağlayacak her türlü tedbiri alacaklar. Bunların yuvalandıkları yerler bellidir. Buna yönelik çalışmalar devam ediyor. Bir yandan sınırlarımızın geçişlere karşı tam güvenliğini sağlarken, diğer yandan da topraklarımızda bulunan bu şer odaklarını birer birer ortadan kaldırıp milletimizin huzurunu sağlayacağız.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.