Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Başbakan Yıldırım’dan Erken Seçim Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, “3 Kasım’da seçimlerin yapılması yönünde hükümetimiz, partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti süre zaman içerisinde azalmamış, artmaya devam etmiştir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran Pazar günü yapılacağı duyurulan erken seçim kararına ilişkin açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında erken seçime yönelik bir açıklama yaptığını ve akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyleyen Yıldırım, gerçekleşen görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti yetkililerinin bir araya gelip gelişmeler konusunda bir değerlendirme yaptığını dile getirdi.

“PARTİDE SEÇİMLERİN ERKENE ALINMASI YÖNÜNDEKİ BEKLENTİ ZAMAN İÇERİSİNDE AZALMAMIŞ, ARTMAYA DEVAM ETMİŞTİR”

Yapılan değerlendirme sonucunda alınan kararın seçimin bugün itibariyle 24 Haziran’da yapılması yönünde olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, 2017’de yapılan halk oylaması ile parlamenter sistem değiştirildiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin anayasadaki yerini aldığını ve bu anayasa değişikliği kabulünden sonra bazı maddeler hemen yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bazı maddelerin ise yapılacak ilk seçimler ile yürürlüğe girmesi öngörüldüğünü ifade eden Yıldırım, “ Aradaki zaman içerisinde zaman zaman 3 Kasım’da seçimlerin yapılması yönünde hükümetimiz, partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti süre zaman içerisinde azalmamış, artmaya devam etmiştir” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım konuya ilişkin ayrıca, “Vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi, fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemektedir, ümit etmektedir. Sürenin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün bugün yaşanan gelişmeleri de dikkat aldığımızda böyle bir karar alma yoluna gidilmiştir” açıklamalarında bulundu.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KARŞI KARŞIYA KALINAN VESAYET GİRİŞİMLERİNİ TOPYEKÛN SONA ERDİRECEK”

İki yıla yakın 65'nci Hükümet’te Başbakan olarak görev yaptığını hatırlatan Yıldırım, iki yıl kısa bir süre olduğunu ancak Türkiye siyasi tarihinde çok önemli olayların yaşandığı bir süre olarak akıllarda kalacağını kaydetti. Başbakan Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde devam etti:

“15 Temmuz hani Darbe girişimi, hemen arkasında FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD/YPG terör örgütlerine savunma esaslı değil taarruz esaslı mücadelenin başlatılması, Fırat Kalkanı Harekatı ve akabinde yıllardır karşı karşıya kaldığımız vesayet girişimlerini topyekûn sona erdirecek anayasa değişikliği, yönetim sistem değişikliği meclise MHP ile getirilmiş olması ve daha sonra halk oylaması ile bu değişikliğin 16 Nisan’da vatandaşlarımızın kabul oyu ile gerçekleşmiş olması. Bütün bunlar son iki yıl içerisinde ülkemizin karşı karşıya kaldığı önemli gelişmelerdir.

“ÜLKEMİN VE MİLLETİMİN GELECEĞİ BENİM ŞAHSIMIN İKBALİ, GELECEĞİNDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR”

Elhamdülillah milletimizin desteği ve duasıyla adeta ülkemizin beka sorunu haline gelen bu hadiselerden başarı ile bu hale geldik. Seçimleri de yaptıktan sonra 2023 hedeflerimize 2035, 2053 ve 71 vizyonuna yönelik ülkemizde çalışmalar devam edecektir. Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ve seçimlere katılacak siyasi partilere başarılar diliyorum. Bazen şu soruyu da soranlar oluyor. Son başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden böyle bir erken seçime gidiyorsunuz denebiliyor. Şunu başından beri söylüyorum. Ülkemin geleceği, milletimin geleceği benim şahsımın ikbali, geleceğinden çok daha önemlidir.  Ülkemizin yararına olan her türlü karara şahsi beklentileri bir tarafa bırakarak bugüne kadar hep arkasında olduk, olur dedik. Bundan sonra da milletimin emrinde çalışmaya, ülkemin geleceği için milletimizin, selameti için başarısı için huzuru için gayret etmeye devam edeceğim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.