Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Akşener Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi akbank

Başbakan Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na Bayrak Eleştirisi

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayrak çağrısı üzerine, “Sen bayrağını cebine koyup Hakkari’ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde Türkiye’nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk” dedi.

Başbakan Yıldırım,  Kütahya düzenlenen 5. Olağan İl Kadın Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ocak’ta Zeytin Dalı Harekatı’nın fiilen başladığını Kütahya’dan duyurduğunu hatırlatarak, “Bugün Zeytin Dalı’nın 43’üncü günü, Kütahya’nın plakası da 43. Afrin’de destanlar yazan kahraman Mehmetçiklerimize Kütahya’dan selamlarımızı, dualarımızı gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BU HESAP BU ÇARŞIYA UYMAZ”

Tarih boyunca nice tuzaklar görmüş, hepsinin de üstünden gelmiş  “asil bir milletin evlatları” olduklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bugün bizi üç, beş terör örgütü ile tehdit edeceklerini, terbiye edeceklerini düşünenler varsa çok yanılırlar. Darbe girişimleri, ekonomik krizler, eli kanlı terörist gruplar geçmişte işinize yaramış olabilir ama bugün bu hesap bu çarşıya uymaz, bu hesap Kütahya’ya hiç uymaz” şeklinde konuştu.

“KADINLAR, ADIM ADIM İKTİDARI ELE ALIYOR”

AK Parti siyasetinin 16 yıldır göz bebeği ve gizli kahramanlarının “Ak kadınlar” olduğunu söyleyen Yıldırım, AK Parti’nin kadın üye sayısının 4.5 milyon olduğunu dile getirdi.  Kütahya’da 216 bin kadın seçmen vardır, erkek seçmenlerin sayısından daha fazla. Bunu biliyor muydunuz? Kütahya’daki başarının arkasında AK Kadınlar var. Yıldırım, Kütahya’da 28 bin AK Parti kadın üyesinin olduğunu hatırlatarak, “Şimdi artık zaman bu sayıyı iki katına çıkarmak zamanıdır” dedi. AK Parti iktidarı ile bugün kadınların toplumun her kesiminde daha fazla söz sahibi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bugün Türkiye’de 40 tane kadın belediye başkanımız var. Devlette çalışanların yüzde 40’ı,  hakim ve savcıların yüzde 43’ü, üniversitede görev yapan hocaların ve akademisyenlerin yarısı kadınlarımızdan oluşuyor. Öğretmenlerimizin yüzde 65’i kadınlardan oluşuyor.  Kadınlar, adım adım iktidarı ele alıyor” ifadelerini kullandı.

“UYAN DA BALIĞA GİDELİM”

Başbakan Yıldırım’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“15 yıldır Türkiye’nin bütün insanları ile devrim niteliğinde işler yaptık. 2002’ye kadar millete efendi olmak isteyenler bu ülkeyi yönettiler. Şimdi, millete efendilik yapmak değil, millete hizmet zamanıdır dedik, 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birer birer dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. Özellikle de kadınlarımızın daha fazla siyasette yer alması için daha etkin hale gelmesi için her türlü imkanı seferber ettik. Kız çocuklarımızın okullaşma oranını yüzde 42’den 82’ye çıkardık.  Yükseköğretim de üniversitede eğitim alan kız çocuklarımızın oranı yüzde 12’den yüzde 44’e çıktı. Bunu görmeyen birileri var mı? Elbette var. Başta Ana muhalefet partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. 20 Şubat’ta grup toplantısında diyor ki: ‘Biz iktidara gelirsek, kız çocuklarını okullarını okula gönderen ailelere destek vereceğiz.’ Uyan da balığa gidelim. 15 yıldır AK Parti bu desteği veriyor zaten kardeşim. Söyleyeceksen yeni bir şey söyle, yapılanı söyleme.

“SEN BAYRAĞINI CEBİNE KOYUP HAKKÂRİ’YE GİRERKEN BİZ BAYRAĞIMIZ GÖĞSÜMÜZDE, KALBİMİZDE DALGALANDIRIYORDUK”

 Memleketin işlerinden bir haber, yollarda yürüyorlar. Birada millete ne iş yapıyoruz, ne hizmet ediyoruz, hangi destekleri yapıyoruz, hangi projeler yapılıyor buna kafa yorun. Birde çıkmış ‘şehitlerimiz geliyor, cenazelerimiz oluyor, bayrak asalım.’ Sen bayrağını cebine koyup Hakkari’ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde Türkiye’nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk. Tabi ki güzel bir şey, Türkiye adına büyük bir kazanımdır. Bayrağımız bizim canımız, rengi bizim kanımız, hilali bağımsızlığın sembolü, yıldızları her bir şehidimizin nişanesidir. AK Parti ile çamur siyaseti de tembellik siyaseti de son buldu. Artık yan gelip yatarak her seçimden yenilgi ile çıktığı halde zafer nidaları atarak muhalefet yapanların miladı doldu. İnşallah Cumhurbaşkanlığı sistemi ile milletin halini, memleketin geldiği yeri bilmeden boş boş konuşanlar, atanlar tutanlar tarihe teslim olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.