Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

BBP Lideri Destici: Laikliğe Aykırı Fiillerin Odağı Haline Gelen Partiler Kapatılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  siyasi partiler yasası ile ilgili köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirterek, “Partilerin kapatılmasının tamamen ortadan kaldırılması, laikliğe aykırı fiillerin odağı haline gelmekten partiler kapatılıyor, bir de teknik rakamsal düzenlemeler var. Daha demokratik bir siyasi partiler yasası işin özü” dedi.

BBP lideri DesticiAK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile görüşmesi sonrası açıklama yaptı. Konuşmasından uyum yasaları kapsamında ilk anayasa paketinin meclise sunulduğunu ifade eden Destici, bu çalışmayı başarı ile yürüten AK Parti ve MHP gruplarına ve genel başkanlarına teşekkür etti. AK Partili Şentop’un uyum yasalarına ilişkin meclise sunulmadan önce de kendilerinin bilgilendirdiğini söyleyen Destici, “Şimdi de kendileri bizi ziyaret ederek meclise sunulan teklif metnini, bizimle paylaştılar ve içeride de bir değerlendirme yaptık” ifadelerini kullandı.

“BBP OLARAK İTTİFAKLARIN YASAL HALE GETİRİLMESİNİ BAŞINDAN BERİ SAVUNAGELMİŞ BİR SİYASİ PARTİYİZ”

Konuya ilişkin daha öncede görüşlerini bildirdiklerini söyleyen Destici’nin konuşması şöyle devam etti:

“İnceledik ve gördüğümüz kadarıyla Türkiye’de seçim güvenliğinin sağlanması açısından önemli değişiklikler içeriyor. Seçilme yaşı genel seçimlerde milletvekilliğinde 18’e düşürülmüştü. Şimdi bu yerel seçimler içinde 18’e düşürüldü. Bunu da yine biz Türkiye’miz açısından, gençlerin önem vermesi açısından da önemli bir değişiklik olarak görüyoruz, tabi bütün kamuoyunun beklentisi bunların da üzerinden. İttifak yasasının nasıl geçeceği şeklindeydi. Biz BBP olarak ittifakların yasal hale getirilmesini başından beri savunagelmiş bir siyasi partiyiz. Gördüğümüz kadarıyla da burada ittifaklar her partinin birbiri ile çok rahatlıkla seçim işbirliği yapmasının önü gayet net bir şekilde açmış.”

“LAİKLİĞE AYKIRI FİİLLERİN ODAĞI HALİNE GELMEKTEN PARTİLER KAPATILIYOR”

 Meclis’e sunulan yasa teklifini çok önemli ve değerli bulduklarını dile getiren BBP Lideri Destici, “Bizim aldığımız bilgilerde zaten işin yasası gereği de bu ilk paket, son paket olmayacak. Bunu tahmin ediyorum ki önümüzdeki aylarda diğer paketler takip edecek” şeklinde konuştu. Özellikle siyasi partiler yasası ile ilgili köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu konuşmasında vurgulayan Destici, “Partilerin kapatılmasının tamamen ortadan kaldırılması, laikliğe aykırı fiillerin odağı haline gelmekten partiler kapatılıyor, bir de teknik rakamsal düzenlemeler var. Daha demokratik bir siyasi partiler yasası işin özü” ifadelerini kullandı. Seçim kanunu ile ilgili de bazı değişikliklerin tekrar gündeme geleceğini söyleyen Destici, bunu demokratikleşme adına ve hem TBMM’nin güçlendirilmesi hem temsili adaletin sağlanması hem de yürütme istikrarın sağlanması adına yapıldığını bildiklerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.