Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

“Berberoğlu İçin AYM’ye Başvurulacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanan partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’da başlatılan Adalet Yürüyüşü, 9. gününde Bolu Şahnalar Köyü mevkiinden devam ediyor.
Kılıçdaroğlu, öncelikle halk ozanı Aşık Dertli’nin mezarını ziyaret edeceklerini ifade ederek, “Adalet yürüyüşümüz devam ediyor, toplumun her kesiminden destek verenler var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Tutuklanan partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklar. Bu da önemli bir aşama, umuyorum adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş kutsal bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Bunun bir partiyle, kişiyle, sivil toplum örgütüyle ilgisi yok, 80 milyonu ilgilendiren bir olaydır. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz ve 80 milyonu da kucaklıyoruz” diye konuştu.

“O, Onu Dedi, Bu, Bunu Dedi’ Bundan Kaçınmamız Gerekiyor”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, bu yürüyüşün “adalet için değil ‘hayır’ bloğunu bir arada tutmak için olduğu” yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine, “Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor, Adalet Yürüyüşü içinde ‘O, onu dedi, bu, bunu dedi’ bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir, saygı duyuyoruz, bir siyasi partinin genel başkanıdır. Kendi görüşü o tarzdadır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.