Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

“Bizim İçin, Millet Menfaati, Siyasi Rekabetin Önündedir”

AK partiye ve Milliyetçi Hareket Partisine de buradan sesleniyorum diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletin hayrına olacak işlerde bile, iyi partinin teklifine evet demek size ağır geliyorsa, buyurun teklifi siz getirin, iyi parti olarak biz evet diyelim. Bizim için, millet menfaati, siyasi rekabetin önündedir." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin meclis grup toplantısında konuştu.

"İYİ Parti bugünlere bütün bu ambargoları ve karartmaları aşarak geldi"
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesileyle, mesleğini hakkıyla yapan tüm basın çalışanlarını kutluyorum diyen Akşener, "10 Ocak gününe dair sayın Cumhurbaşkanı ne dedi biliyor musunuz; “Son 16 yılda, uyguladığımız reformlar, basının demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur.” Şaka gibi ama aynen böyle dedi. Bu bahsedilen yer neresidir bilmiyorum, ama Türkiye olmadığı kesin. Beş milyon oy almış, ve Meclis’te grup kurmuş olan partimize, ağır sansür uygulanan bir Türkiye’de, basın özgürlüğü ve demokrasiden bahsetmek,, ancak mizaha konu olur. İyi partiyi hatırlatır diye, nerdeyse filmlerde ve hava durumunda güneşi kullanmayacaklar güneşi. Bu kadar korkuyor, bu kadar duvar örüyorlar, ama demokrasiden, basın özgürlüğünden bahsetmekten de geri durmuyorlar. İyi parti bugünlere bütün bu ambargoları ve karartmaları aşarak geldi. Söyleyecek sözü olan, ne yapar eder, millete ulaştırır. Biliyor ve inanıyoruz ki; Hakikat er geç ortaya çıkar.. Hak daima yerini bulur. İyi partinin hikayesi budur. İyi parti cesaretle, emekle, inançla ve alınteriyle buralara gelmiştir. “N’olur, ekranlarda 24 saat bizi gösterin” diyecek halimiz yok. Biz biliyoruz ki, milletimizin gönlüne giden yol, borazan medyanın ekranlarından değil; Dik durmaktan, düz yürümekten,, ve doğru söylemekten geçer. Ne yaparlarsa yapsınlar. Biz bir yolunu bulur, sözümüzü milletimize ulaştırırız. İnanç varsa, yol da vardır. İman varsa, imkan da vardır. Gün gelecek, karınca olup, İbrahim’e su taşıyacağız. Gün gelecek, koç olup, İsmailler için bıçağa, boyun uzatacağız." dedi.

"Ekonominin dümenindekiler, bu işi bilmiyor"
Konuşmasında ekonomiye değinen Akşener, "Bakın, lafa gelince ekonomide her şey tıkırında.. Ama milletimizin gerçek gündemi ekonomi.. Neden? Çünkü, çarşıda-pazarda, anlatılanı değil, gerçeğin ta kendisini yaşıyor. İktidar istiyor ki, millet onların anlattıklarını konuşsun.. Ama milletimiz, gerçeği, yani ekmeğini konuşuyor. Milletin gündemi hayat pahalılığı, geçim darlığı ve işsizlik. Milletin gündemi aş, milletin gündemi iş, milletin gündemi ekmek. İktidar sürekli, geçen yıllarda yaptıklarını anlata dursun, bugünkü tablo ortada. Enflasyon 16 yıl aradan sonra yeniden %20’nin üzerinde.. İşsizlikte tüm zamanların rekorları kırılıyor. Resmi rakamlara göre 4 milyona yakın işsiz kardeşimiz var. İş bulmaktan ümidini kestiği için, başvuru yapmayanları da eklediğimizde, rakam 6 milyona yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Şanlı Urfa’mızda yaşananları gördünüz. Bin kişinin alınacağı geçici bir iş için, tam 44 bin kişi başvuru yaptı. Tekrar edeyim, bin kişilik işe 44 bin başvuru.. Damadın, “dengelendik” dediği manzara bu. Milleti aldatmak için sürekli eski defterleri karıştırıp, rakamlar sıralıyorlar. O rakamlar da yanlış.. Ne buyuruyor hazreti peygamberimiz; “Bizi aldatan bizden değildir.”  İşte bu yüzden sürekli uyarıyorum; Milletimizi aldatmayın diyorum. Türkiye için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.. Ama artık Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan ne varsa, yıkıp-döküyorsunuz. Ballandıra ballandıra anlattığınız ekonomimizin gerçeği ortada; Bakın, Türkiye, Dünya’daki en büyük ekonomiler arasında 17’inci sırada.. E 2002 yılında da 17’inci sıradaydık. Büyüdük, uçtuk-kaçtık diyorlar, ama hala 17’deyiz. İşin aslı, Dünya ekonomileri büyürken, biz de büyümüşüz.. Yani havuzun suyu yükselince, biz de yükselmişiz.. Ama sıralamadaki yerimiz hala aynı. Ben de diyorum ki; Gelin millete masal anlatmaktan vazgeçin.. Her şey yolunda diyorsunuz, ama her hafta yeni bir önlem paketi açıklıyorsunuz. Sormak isterim; her şey güllük gülistanlıksa, niye her hafta, yeni bir destek paketi açıklıyorsunuz? Durmadan yeni paketler, planlar, programlar açıklanması gösteriyor ki, işler iyiye gitmiyor.. Bu paketlerin hiçbiri de çözüm olmuyor. Çünkü, ekonominin dümenindekiler, bu işi bilmiyor." dedi.

"Bunlar, seçime kadar zaman kazanmak için, milleti oyalamak için atılan adımlardır"
Bakın, geçen hafta da spor kulüpleri, KOBİ’ler ve kredi kartı borçlarıyla ilgili düzenlemeler yapıldığını belirten Akşener, "Bir kere şunu baştan söyleyeyim: ülkede tarımın hali ortadayken, çiftçilerimizin sorunları ortadayken, Ziraat Bankası’nın borazan medyayı, yandaş müteahhitleri ve spor kulüplerini desteklemek için kullanılması, ayıptır, yazıktır, günahtır. İktidar spora kaynak aktarmak istiyorsa, başka yöntemler bulmalıdır. Kaldı ki, spor kulüplerimize destek için mi, yoksa kendi kurduğu takımların, milyonlarca dolarlık transferlerine kaynak yaratmak için mi yapıyor, orası belli değil. Ortaya çıkan tabloya bakın; Spor kulüplerine 10 milyar lira kaynak ayıran iktidar, ülkemizdeki üretimin %90’ını gerçekleştiren KOBİ’lerimize, sadece 20 milyar lira ayırmış..
Daha önce önermiştik.. Bazı işletmelerin borçlarının ötelenmesi, onlara nefes aldıracaktır.. Ama krizin bununla çözülmesi mümkün değildir. KOBİ’lerimiz de,, vatandaşlarımız da, borcun de ötesinde, yeterli gelir elde edemedikleri için sıkıntıya düştüler. Borçları ötelemek kesin çözüm değildir. Üretimi, istihdamı ve gelirleri arttırmadıkça, her hafta paket açıklamak zorunda kalırsınız.
Aslında bunun derde deva olmayacağını iktidar da biliyor. Damat bu işlerden anlamaz ama, aralarında muhakkak bilenler vardır. Bunlar, seçime kadar zaman kazanmak için, milleti oyalamak için atılan adımlardır." dedi.
"81 milyon vatandaş çalışıyor, bu beşli yiyor"
Akşener, "24 Haziran seçiminden önce milletimize ilan ettim, dedim ki; Takibe düşmüş kredi kartı ve kredi borçlarını, İYİ Parti iktidarında, devlet olarak biz satın alacağız. Vatandaşımızı bu yükten kurtaracağız. Aynen böyle söyledim. Biz bunu söyleyince ne dediler; “Kaynağı nereden bulacaksınız?” dediler. Bunun için kaynağımız hazır deyip, sıraladık..İnanmadılar. Ama bugün, daha küçük çaplı bir işi yapacaklarını vadediyorlar. Demek ki neymiş, istenirse yapılabiliyormuş. Ama bakın buradan uyarıyorum; Bu tür işlere kaynağı doğru bulmanız lazım. Biz üzerinde hassasiyetle çalıştık. Kaynağı doğru bulamazsanız, kaşıkla verip, kepçeyle geri alırsınız. Bu da milletimize yeni bir yük olur. Kaynakları doğru kullanmak gerekir dedim. Ama iktidarın çarçur politikaları devam ediyor. Araç garantili köprüler, otoyollar, hasta garantili hastaneler için, 2019 yılında milletin kesesinden ödenecek para, 12 milyar lira. Aziz milletim, geçmeyen araç için, yatmayan hasta için,, senin cebinden ödenecek bu para.. Bu parayla 3 tane Yavuz Sultan Selim köprüsü yapılabilir. Hazineden bir kuruş harcamadık dedikleri bu. İnşaata ödemiyorlar, garantilere ödüyorlar.. Üstüne köprüden geçerken de, size bir daha ödetiyorlar. Bu nasıl bir hesapsızlıktır. Türkiye’yi ve milletimizin parasını o 5 müteahhide teslim ettiler. Dünya 5’ten büyüktür diyorsun,, el hak doğru. Ama bil ki,, Türkiye’de bu beşliden büyüktür. 81 milyon vatandaş çalışıyor, bu beşli yiyor. Adalet mi bu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.