Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Böke: Ekonomide İşler İyi Gidiyor Demek Yanlış Olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Klasik tarifiyle krizler artık dünyada da çok az oluyor yani yeni bir tür ekonomik kriz tarifi var. Onun için evet eski bildiğimiz tarifiyle finansal piyasalarda böyle bir çalkantı öngörmüyoruz iyi ki de öngörmüyoruz yani ama bunlar yok diye ekonomide işler iyi gidiyor demek yanlış olur. 6 milyon kişi işsiz. Üstelik yarısı da iş aramayı da bırakmış artık ümidi kalmamış, aramıyor bile. O kendi başına kişisel boyutta çok büyük bir kriz göstergesi” dedi.

Böke, TBMM’de Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)’ni ziyaret etti. Böke, ziyaretinde, “Meclis’in iyi işlediği bir yeni bir yasama dönemi olsun diliyorum. Medyanın da özgür olduğu ve rahatça haber yapabildiği, dolayısıyla demokratik bir Türkiye diliyorum” dedi.

Gazetecilerin, “Ekonomik kriz var mı, öyle iddialar var, ne diyorsunuz?” sorusuna Böke, “6 milyon kişi işsiz. Gelir dağılımında ciddi bir bozulma var. Enflasyon hala dünya çapında çok yüksek. Dolayısıyla çözmemiz gereken bir borçluluk sorunu bir gelirsizlik sorunu bir işsizlik sorunu var. Yani kriz nedir diye sorarsanız hani bu rakamlar zaten bir vatandaş için bir kriz tarif ediyor. Buradan bir çıkış mümkün, ama iş yapmak gerekiyor” yanıtını verdi.

“O bizim anladığımız 2001 krizi gibi 94 krizi gibi böyle bir kriz kısa vadede beklenmiyor mu?” sorusuna da Böke, “Bu tarif ettiğiniz krizler finansal piyasalar üzerinden okunuyordu. Bir gecede faizin fırlaması… Bu klasik tarifiyle krizler artık dünyada da çok az oluyor yani yeni bir tür ekonomik kriz tarifi var, hani uzun süren işsizlikler, uzun süren  durgunluklar şimdi bunları aşmak için iş yapma zamanı. Onun için evet eski bildiğimiz tarifiyle finansal piyasalarda böyle bir çalkantı öngörmüyoruz iyi ki de öngörmüyoruz yani ama bunlar yok diye ekonomide işler iyi gidiyor demek yanlış olur. 6 milyon kişi işsiz. Üstelik yarısı da iş aramayı da bırakmış artık ümidi kalmamış, aramıyor bile. O kendi başına kişisel boyutta çok büyük bir kriz göstergesi” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Selin Sayek Böke
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.