Böke: Türkiye'yi Size Böldürmeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, hükümete, “Türkiye’yi size böldürmeyeceğiz. Siz istediğiniz kadar saltanatınız için Türkiye’yi bölmeye kalkın, biz Türkiye’yi demokrasiyle, hukukla, barışla, laiklikle, cumhuriyetle mutlaka birleştireceğiz” diye seslendi.
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının ardından MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamada bulunan Böke, AK Parti’nin Türkiye’de faşist bir yönetim inşa ettiğini öne sürerek bu hafta da bu faşizmin gözünü cumhuriyete diktiğini iddia etti. Böke, “Daha önce FETÖ ile kol kola girmişlerdi ve Cumhuriyet gazetesini ‘Ergenekoncu’ diye suçlamışlardı, şimdi de aklımızla alay edercesine FETÖ’cülükle suçluyorlar” dedi.
 
“Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyetimizin Ve CHP’nin Kırmızıçizgisidir”
 
Cumhuriyet gazetesinin, cumhuriyetin hedef alınmasının tesadüf olmadığını çünkü Cumhuriyet’in sıradan bir gazete olmadığını belirten Böke, “Cumhuriyet gazetesi, Türkiye’nin kuruluş hikayesinin bir eseri. Cumhuriyet gazetesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin bir hatırası. Cumhuriyet gazetesi, demokrasi ve aydınlanma şehitlerinin Uğur Mumcu’ların, Ahmet Taner Kışlalı’ların, Bahriye Üçok’ların, Muammer Aksoy’ların evi. Cumhuriyet gazetesi, sizin FETÖ ile kol kola kumpasla zindanlara attığınız İlhan Selçuk’un gazetesi. Her dönemde darbecilerin, faşistlerin korktuğu, demokratların, cumhuriyetçilerin sığındığı bir güç. Cumhuriyet gazetesine yapılan her saldırı bizim cumhuriyetimize yapılan açık bir saldırıdır. Cumhuriyet gazetesi, cumhuriyetimizin ve CHP’nin kırmızıçizgisidir, bunu herkes çok iyi bilmeli. Cumhuriyetten en ufak bir geri adım atmayacağız, cumhuriyeti asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.
 
“FETÖ Kardeşliğinin Operasyonu”
 
Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonun, “FETÖ kardeşliğinin” açıkça cumhuriyete yaptığı bir operasyon olduğunu iddia eden Böke, soruşturmayı yürüten savcının ise FETÖ üyeliğinden hala tutuksuz yargılandığını belirtti.  Böke, “Cumhuriyet’e yapılan AKP operasyonu, AKP’nin FETÖ ile suç ortaklığını örtme operasyonudur. Cumhuriyet’e yapılan FETÖ’ye yapılan bir operasyon değildir, tam tersine FETÖ-AKP kardeşliğinin birlikte yaptığını bir operasyondur. AKP’nin kendi içindekileri FETÖ’cüleri koruma telaşı zaten her adımda ortaya çıkıyor. Biz bu telaşı görüyoruz ve niye olduğunu da çok iyi biliyoruz” dedi.
 
Hükümete Sorular: “Darbe Girişiminden Daha Önceden Haberiniz Var Mıydı?”
 
Böke, “Hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden daha önceden haberi var mıydı? ByLock’un yazıcısı olduğu söylenen kişi, darbe sonrasında Türkiye’de elini kolunu sallayarak nasıl, hangi güçle dolaşıyor? ByLock listelerinin geçerliğini teyit etmek için bir uluslararası bağımsız kuruluşa gitmeyi düşünüyor musunuz? Bu olup bitenlerin siyasi ayağındaki sorumluları neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Konu Adil Öksüz’e gelince neden suskunsunuz?” sorularını yöneltirken, “Hükümet, bu sorulara bir türlü yanıt veremiyor, kendi içindeki FETÖ’cülerle, siyasetteki FETÖ’cülerle hesaplaşma cesareti gösteremiyor. Bu ortaklık o kadar derin ki hukukun gereğini yapmak yerine darbe fırsatçılığıyla Türkiye’ye bir sivil darbe yaşatıyorlar. Bu sivil darbenin tek bir amacı var, esas darbecileri korumak ve darbe bahanesiyle Türkiye’de bir tek adam diktası inşa etmek” diye konuştu.
 
Böke, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan silahlı saldırıya değinirken, “CHP’liler faşist rejimler, demokrasi düşmanları, darbeciler tarafından hedef alınmaya alışıklardır. Bizi asla bunlarla yıldıramazsınız, bize asla geri adım attıramazsınız” dedi.
 
“İlk Kayyum Başbakan’a Ve Bakanlar Kurulu’na Atanmalı”
 
Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Başkanlık gelmezse, Türkiye’nin bölünme riski var” sözlerine de tepki gösteren Böke, “Bu açıklamanın anlamı çok belli, ya siz Türkiye’yi 14 yılda bölünmenin eşiğine getirdiniz ya da sırf tek adam rejimini resmileştirebilmek için Türkiye’yi bölmekle tehdit ediyorsunuz, şantaj uyguluyorsunuz. Her iki durumda da Başbakanın ülkeyi yönetme ehliyeti kalmamıştır, bunu kendisi açıkça itiraf etmektedir” dedi.
 
Böke, “Türkiye’yi size böldürmeyeceğiz. Türkiye’yi bölemeyeceksiniz. Biz ısrarla bu şantajlara boyun eğilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Türkiye’nin birlikte yaşaması için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Siz istediğiniz kadar saltanatınız için Türkiye’yi bölmeye kalkın, biz Türkiye’yi demokrasiyle, hukukla, barışla, laiklikle, cumhuriyetle mutlaka birleştireceğiz. Bir yere kayyum atanacaksa belki ilk kayyum 14 yılda Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirdiğini açıkça itiraf eden Başbakan’a ve onun Bakanlar Kurulu’na atanmalıdır” diye konuştu.
 
“İdam’ Diyenler Fetullah Gülen’in İadesini İstemeyenlerdir”
 
Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Böke, idam tartışmasına ilişkin, “Türkiye’de hukuk o derece ayaklar altına alınmış ki hukuku ölüm hakkına çevirmek isteyenler var. Bu hukuki zeminden çıkmış olan tartışmayı yeniden Türkiye gerçeğine çevirenlerin nasıl bir yarın inşa etmek istedikleri çok açık. Bunun ötesinde AKP-FETÖ ortaklığının bir parçası bu tartışma. Biz Fetullah Gülen’in bu ülkeye iade edilmesini istiyoruz. İstiyoruz ki 15 Temmuz’da yaşadıklarımız açıkça sorulabilirsin. İstiyoruz ki 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağına ilişkin gerçekler ortaya çıkarılabilsin. ‘İdam’ diyenler Fetullah Gülen’in iadesini istemeyenlerdir. ‘İdam’ diyenler AKP-FETÖ ortaklığının devam etmesini isteyenlerdir, ‘Türkiye bölünsün’ diyenlerdir”  dedi.
 
“Sayın Demirtaş MHP’ye Sesleniyor”
 
Böke, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “neden bir araya gelip demokratik bir blok oluşturmayalım” çağrısıyla ilgili, “Yüzde 60’lık bir blok olmayacağını söyleyenler MHP’ydi. Zannedersem Sayın Demirtaş MHP’ye sesleniyor. CHP’nin faşizm karşısındaki duruşu çok net. Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren herkesin faşizme karşı ortak mücadele ihtiyacını zaten CHP çok somut bir şekilde dile getiriyor. Biz Türkiye’yi faşist düzene asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu’nun İfadeye Çağrılması: “Avukatlar Takip Ediyor”
 
Böke, Kılıçdaroğlu’nun Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada ifade vermeye gidip gitmeyeceğine ilişkin ise, “Türkiye’nin bu yoğun gündemi içinde ortaya çıkan hukuki süreçle ilgili avukatlar, Sayın Genel Başkanımızla ilgili davaları takip ediyorlar” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Selin Sayek BökeChp Myk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.