Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Bozdağ: Partisi Dışındaki Partilerin Başarısı İçin Çalışan Biri Herhangi Bir Partiye Genel Başkan Olur Mu?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Partisi dışındaki partilerin başarısı için çalışan, başka partilerin başarısını kendi başarısı sayan ve hatta bir de bunlarla övünen biri herhangi bir partiye genel başkan olur mu? Elbette olmaz. Ama konu CHP olunca, bu oluyor/olabiliyor. Sahi, bu, nasıl particilik?” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçimine ilişkin konuşmasını değerlendirdi. 24 Haziran seçim sonuçlarının Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozduğunu söyleyen Bozdağ, “Kılıçdaroğlu’nun genel başkanılığında CHP; 2 halkoylaması ile 2 Cumhurbaşkanı,4 milletvekili ve 1 yerel seçim olmak üzere girdiği 9 seçimde yenilmiş. Seçime; girmiş, yenilmiş; Seçime girmiş, yenilmiş, yenilmiş...” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU, KENDİNE AİT SEÇİM KAYBETME REKORLARINA, SON SEÇİMDE BİR YENİSİNİ EKLEDİ”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den yüzde 22,6 oranında fazla oy alarak Cumhurbaşkanı seçildiğini, milletvekili seçiminde ise AK Parti’nin yüzde 42,6 oranında oy alarak 295 milletvekili çıkardığını anımsattı.

“Hala kaybeden, Erdoğan/Ak Parti; kazanan, Kılıçdaroğlu/CHP öyle mi?” sorusunu soran Bozdağ, “CHP G.Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, AK Parti G.Başkanı R.Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı dokuzuncu kez seçimi kaybetme rekorunu kırdı. Kılıçdaroğlu, kendine ait seçim kaybetme rekorlarına, son seçimde bir yenisini ekledi” açıklamasında bulundu.

“SAHİ SİZ ANLADINIZ MI?”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye daha fazla oy ve vekil kazandırmayı ve CHP’yi birinci parti yapmayı hedefleyen bir lider olmadığını söyleyen Bozdağ,  “Kılıçdaroğlu, AK Parti vekil sayısını azaltmayı; partisinin oyunu düşürse de başka partilere barajı geçirmeyi hedefleyen, bunu da başarı sayan bir liderdir” dedi.

“Partisi dışındaki partilerin başarısı için çalışan, başka partilerin başarısını kendi başarısı sayan ve hatta bir de bunlarla övünen biri herhangi bir partiye genel başkan olur mu? Elbette olmaz. Ama konu CHP olunca, bu oluyor/olabiliyor. Sahi, bu, nasıl particilik?” diyen Bozdağ, “Anlamadığım/cevabını bulamadığım soru şu: Recep Tayyip Erdoğan dokuz seçimi kazandığı, Kemal Kılıçdaroğlu ise dokuz seçimi kaybettiği halde, nasıl oluyor da hep kaybeden Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oluyor da kazanan hep Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP oluyor? Sahi siz anladınız mı?” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.