Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Kuşadası Belediyesi Akşener

Bozdağ’dan Örtülü Ödenek Yanıtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tahsis edilebilecek örtülü ödenek miktarının genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde beşi ile sınırlandırıldığını bu kapsamda yapılan harcamaların kanunda öngörülen sınırlamalar çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından harcanan 2016 ve 2017 Kasım ayına kadar gerçekleştirilen toplam örtülü ödenek tutarı nedir?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 24. Maddesi gereğince tahsis edilebilecek örtülü ödenek miktarının genel bütçe başlangıç ödenekleri toplamının binde beşi ile sınırlandırılmış olup bu kapsamda yapılan harcamaların kanunda öngörülen sınırlamalar çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek şöyle dedi:

“Söz konusu düzenleme çerçevesinde ilgili idareler tarafından örtülü ödenekten yapılan harcamalar gizlilik kapsamında bulunmakla birlikte örtülü ödenek (gizli hizmet giderleri) toplam harcama tutarları diğer harcama verileriyle birlikte Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sitesinin 'Genel Yönetim Mali İstatistikleri' bölümünde yayımlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.