Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Büyükataman: PKK kanlı yüzünü tekrar göstermiş, canlarımızı almaya hız vermiştir

ANKARA(ANKA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Çözülme süreciyle güç toplayan, uluslararası destek sağlayan, moral depolayan, hızla terörist ve silah takviyesi yapan PKK kanlı yüzünü tekrar göstermiş, canlarımızı almaya hız vermiştir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, son günlerde artan terör olayları ve operasyonlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğine vurgu yaparak, "Vatanımızın dört bir yanı terör ateşiyle yanmakta, aslan gibi yiğitlerimiz şehadet şerbeti içmekte, Anadolu'muzun her bölgesindeki ocaklara ateşler düşmektedir. Ülkemiz dış mihraklar tarafından sevk ve idare edilen, içerdeki hainler tarafından uygulaması yapılan karanlık oyunlar ile zayıf düşürülmeye, etkisizleştirilmeye çalışılmaktadır. Bölücü, yıkıcı terör örgütlerinin hedefi haline gelmiş olan ülkemizde şiddet her geçen gün zemin kazanmaktadır. Çözülme süreciyle güç toplayan, uluslararası destek sağlayan, moral depolayan, hızla terörist ve silah takviyesi yapan PKK kanlı yüzünü tekrar göstermiş, canlarımızı almaya hız vermiştir" dedi.

-"ÜLKEYİ KARANLIK BİR MECRAYA, UÇURUMA DOĞRU GÖTÜRÜYORSUNUZ"-

Artan terör olayları, Irak ve Suriye'deki mevcut belirsizlik ve çatışma ortamının Türkiye aleyhine vahim sonuçlar doğuracak raddeye ulaştığını savunan Büyükataman şunları kaydetti:

"Şüphesiz geldiğimiz bu nokta AKP hükümetlerinin uygulamış oldukları basiretsiz, beceriksiz siyasetlerinin bir sonucudur. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi olarak sorumlu muhalefet ve vatan sevgisine dayalı siyasi ilkelerimiz, ülkülerimiz bağlamında iyi niyetli olarak AKP hükümetlerini defalarca 'Ülkeyi karanlık bir mecraya, uçuruma doğru götürüyorsunuz' diye uyardık. Sorunların halledilmesinin ancak terörle mücadele yoluyla olacağını, terörle müzakere edilerek bir yere varılamayacağını ifade ettik. Ancak ülkeyi 13 yıldır aralıksız olarak yönetmekte olan AKP hükümetleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin uyarılarına kulaklarını tıkamıştır."

-"KENDİNİ BEĞENMİŞ SİYASET HAMLELERİ"-

Büyükataman,MHP'nin Suriye ve Irak politikalarının yanlışlığı ve başarısızlığına yönelik söylemlerinin Hükümet tarafından değerlendirilmediğini belirterek, "Gerek çözüm süreci, gerekse terör örgütü IŞİD'e yönelik yanlış politikalar konusunda yapılan uyarılarımız ne yazık ki AKP hükümetleri tarafından kuru hamaset olarak değerlendirilmiş ve dikkate alınmamıştır. Kendini beğenmiş siyaset hamleleriyle, sonucu son derece açık olan teröre taviz, teröristle müzakere stratejilerine devam etme gafletinde bulunmuşlardır. Musul'da konsolosluk personelimizin esir alınması, Suriye'de uçaklarımızın düşürülmesi ile ilk emarelerini veren tehlikeler ne yazık ki 'Kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın' safsatalarıyla geçiştirilmeye çalışılmış, hiçbir önlem alınmamıştır" ifadelerini kullandı.

-"BU NEYİN KOMPLEKSİDİR?"-

Türkiye'nin hiç istenmeyen bir çatışma ve gerilim atmosferine mahkûm bırakıldığını savunan Büyükataman şunları kaydetti:

"Aziz Türk milleti, hükümetten, Sayın Genel Başkanımızın defaten ifade ettiği 'Kandil'e şanlı Türk bayrağını dikmeliyiz, teröristlerin kökünü kazımalıyız' iradesini beklemektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte ifade ettiğimiz üzere yıllardan beri milletimizin huzur ve emniyetine musallat olan PKK terör örgütü ile etkin ve caydırıcı yöntemlerle mücadeleyi savunmaktayız. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada 'DEAŞ'a karşı yaptığımız operasyon Suruç'taki vatandaşlarımızın katledilmesine ve askerimizin sınırda şehit edilmesine verilen tepkidir; sadece askerimizin şehit edilmesine değil.' demektedir. Bu neyin kompleksidir? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bu kararsız ve korkak tutum yakışmamaktadır. Dün kahpece pusuya düşürülerek eşinin yanında şehit edilen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanımız Arslan Kulaksız'ın kanı yerde mi kalacaktır? Bunu yapan hainlere operasyon düzenlenmeyecek midir?" (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.