CHP'Bulut'tan Küçük Esnaf İçin Teklif

CHP, yıllık brüt asgari ücretin altında kazanan esnaftan vergi alınmaması için kanun teklifi verdi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde değişiklik yapılarak asgari ücretin altında kazanan küçük esnafı korumak, ağır vergi yükünden kurtarmak, ekonomik olarak rahatlamasını sağlamak, yaşam standardını yükseltmek amacı ile hazırlandığı belirtildi.

Teklif, yıllık brüt asgari ücretin altında kazanan esnaftan vergi alınmamasını öngörüyor.

2016 ve 2017 yıllarında ağır vergiler altında ezilen, giderlerini dahi karşılayamayan, borç batağında yüzen 175 bin 182 esnafın iş yerini kapatmak zorunda kaldığını belirten Bulut, bu yılın ilk altı ayında ise 52 bin 987 esnafın iflas ettiğini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.3’lük artış yaşandığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.