Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

CHP'den Memur Çalıştayı

CHP, “memur çalıştayı” düzenlemek için kolları sıvadı. Çalıştay için memur sendikalarıyla iletişim sağlanacak. Memurların sorunlarının ele alınacağı çalıştayda,  kamu personel alımı sistemi, kamuda liyakat, personel rejimi masaya yatırılacak.

CHP Parti Meclisi’ne sunulan Merkez Yönetim Kurulu Raporuna göre, 2017 yılında düzenlenmiş olunan “Taşeron Çalıştayı”, “Kıdem Tazminatı Çalıştayı”, “OHAL Çalıştayı” gibi gerçekleştirilen çalıştayların benzeri çalıştaylar düzenlenecek.

CHP uzun süredir planladığı “Memur Çalıştayı”nı da önümüzdeki dönemde gerçekleştirecek. Çalıştay için memur sendikalarıyla iletişim sağlanacak.

Raporda, çalıştaya ilişkin, “OHAL süresince çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan ihraç edilen memurlar hakkında, henüz giderilmemiş olan mağduriyetlerin çözülmesi noktasında, memur sendikalarıyla iletişim sağlanacak ve uzun süredir planlanan ancak seçim süreci ve OHAL engeli nedeniyle düzenleyemediğimiz 'Memur Çalıştayı' önümüzdeki dönemde düzenlenecektir. Çalıştayda, AKP Hükümeti’nin getirmiş olduğu, hiçbir kritere ve eşitlik ilkesine uymayan, anayasaya aykırı, mülakata dayalı kamu personel alımı sistemi ve kamuda liyakatın kaldırılması konuları, KHK mağdurları, Kamu personel rejimindeki aksaklıklar değerlendirilecektir” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.