Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi facebook aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

CHP FETÖ'cü Hakimlerin Baktığı Davaların Yeniden Görülmesini İstedi

CHP,  Ceza Muhakemesi Kanununda yapılacak değişiklik ile; FETÖ’cü olarak tespit edilen hakimlerin baktığı davalarda ceza alanların yeniden yargılanmasını istedi.

CHP milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir’in imzası ile Meclis Başkanlığı’na sunulan yasa teklifi Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik öngörüyor.
Teklif, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile, Fethullah Gülen Terör Örgütü mensubu hakimlerin daha önce baktığı davalarda ceza alanların yeniden yargılanmasının önünü açıyor.

Teklifin gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:

“15 Temmuz günü ülkemize, cumhuriyetimize, demokrasimize, laik parlamenter sistemimize yönelik hain bir darbe girişimi, çok uzun yıllardır devlet içinde yuvalanan bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiştir. Fethullahçı Terör Örgütü sistematik bir şekilde on yıllar öncesinden başlayarak Devlet yapısı içerisine üyelerini yerleştirmiş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yer edinmiş, Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirilmiş, her düzeyde mahkemelerde karar verici pozisyonlara getirilmiştir. Mahkemelerde örgütün savcıları tarafından suçlanan, hakimleri tarafından da mahkum edilenler ne yazık ki bu davalarla sınırlı değildir. Türkiye’nin dört bir yanında bu terör örgütüne bağlı hakimlerin, kendi üyelerine yer açmak veya haraç kesemediği insanları cezalandırmak amacıyla haksız kararlar vererek suçsuz insanları cezaevlerine gönderdiği anlaşılmaktadır. Bu kanun teklifi ile terör örgütü üyesi olduğu hükmolunan hakimlerin baktığı davalarda ceza alan vatandaşların yeniden yargılama hakkı alması ve bu davaların bağımsız mahkemelerde, adaletle yeniden görülmesi amaçlanmıştır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.