Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

CHP İle İYİ Parti Arasında 22 Büyükşehir'de Uzlaşma Sağlandı

CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında, yerel seçime yönelik iş birliği çerçevesinde yapılan çalışmalar tamamlandı. 

Görüşmalar sonrasında CHP ile İYİ Parti  22'si Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 49 ilde uzlaşma sağladı. İş birliği kapsamındaki 22 Büyükşehirin 12'sinde CHP, 10'nun da ise İYİ Parti aday gösterecek. 

Buna göre; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ, büyükşehir belediyelerinde CHP, Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon büyükşehir belediyelerinde ise İYİ Parti başkan adayı gösterecek. Geriye kalan 8 büyükşehir ve 24 ilde her iki parti kendi adayını çıkaracak.

"Uzlaşılan İller"


Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak'ta CHP, Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat'ta ise İYİ Parti aday gösterecek.

"CHP-İYİ Parti Ankara'nın 8 İlçesinde İşbirliğine gitti"

CHP ile İYİ Parti Ankara'nın 8 ilçesinde ortak hareket edecek. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle'de CHP, Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan'da İYİ Parti aday çıkaracak. Ankara'nın diğer 17 ilçesinde ise her parti kendi adayı ile seçime girecek.

"İstanbul'da 29 İlçede Ortak hareket edilecek"

CHP-İYİ Parti İstanbul'un 39 ilçesinin 29'un da ortak aday gösterecek. Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda CHP, Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane'de ise İYİ Parti aday çıkaracak. İstanbul'un diğer 10 ilçesinde ise her iki parti kendi adayını gösterecek.

Anahtar Kelimeler:
Chpİyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.