Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

CHP İstanbul,“4 Mayıs Saray Darbesi”ni Protesto Edecek

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, PM üyeleri ve milletvekilleri, 64. Hükümete Yönelik gerçekleştirilen darbeyle ilgili İstanbul İl Merkezinde basın toplantıları düzenleyecekler. 

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, PM üyeleri ve milletvekilleri, 6 Mayıs Cuma günü saat 12.00’de “4 Mayıs Saray Darbesi”ni protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek. İstanbul İl Merkezi’nde düzenlenecek basın toplantısında 64. Hükümete yönelik gerçekleştirilen darbeyle ilgili İl Başkanı Cemal Canpolat ile Selina Doğan, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Onursal Adıgüzel, Eren Erdem ve Ali Şeker’in de aralarında bulunduğu birçok milletvekili açıklamalarda bulunacak.

Genel Başkanın Bugünkü açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında konuyla ilgili şunları söylemişti; "4 Mayıs saray darbesini bir partinin iç meselesi olarak görmemek gerekir. Bu darbe 64. Hükümet'e karşı yapılmış bir darbedir. Bütün cumhuriyetçilerin, demokratların, aydınların yani demokrasiden yana olan bütün vatanseverlerin darbeye direnmesi, gereğin de ötesinde bir zorunluluktur. Bir dikta yönetiminin, yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru başbakanına karşı 4 Mayıs saray darbesini yapanlar şunu asla unutmasınlar; CHP olduğu sürece, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi, bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Darbecileri yeneceğiz, demokrasi kazanacak. Tarih de hep bunu böyle yazmıştır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.