CHP Kanadından Erdoğan'a Yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “siyasi sapıklar” sözüne ilişkin, “Cumhurbaşkanı sıcak siyaseti çok seviyor. Bunu sürekli yapıyor. 78 milyon Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini anladı. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı, Muammer Güler o sözü söylediği zaman onun içinde aynı kelimeyi kullanabilseydi” dedi.

Altay, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-“KAPSAMINA TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM VE YATAKLIK EDENLER GİRECEK Mİ, GİRMEYECEK Mİ”-

“Vatandaşlıktan çıkarılma” tartışmasının hatırlatılması üzerine Altay, şöyle dedi:

“Bu tartışılabilir. Terör insanlık suçudur. Hele ülkeye, devlete karşı işlenmiş suçlarla ilgili olarak bu tür tedbirler konuşulabilir. Bunun konuşulacağı, tartışılacağı yer TBMM’dir. Ancak böyle bir tablonun oluşması bir yasal düzenleme yapılması halinde bu vatandaşlıktan çıkarmanın kapsamına terör örgütlerine yardım ve yataklık edenler girecek mi, girmeyecek mi, bu tartışılacak şüphesiz. Böyle bir durumda hatırlayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Demişti ki o dönemde o iki yıllık dönemde şehirler, kasabalar, ilçeler silah deposuna dönüştü, insan kaynağı, cephane, mühimmat, bomba, bomba yapımında kullanılan malzemeler şehirlere stoklandı ve ayrıca teröristler şehirlere indi. Peki bu iş yapılırken orta yerde bir hükümet vardı ve o dönemin başbakanı da bunlara göz yumduğunu itiraf etti. Dolayısıyla böyle bir şey olursa herhalde Cumhurbaşkanının yaptığı suç duyurusu çerçevesinde Başbakan Erdoğan dahil dönemin MİT Müsteşarı dahil kimi askeri ve sivil yetkililer dahil birçok insanın da bu kapsama alınması lazım.  Elbette tartışılabilir. Ama bunun böyle bir şeyi Meclis’e getirebileceklerine ben ihtimal vermiyorum.

Sade PKK için değil IŞİD terör örgütüyle ilgili de mevcut hükümetin Başbakan Yardımcısı Sayın Türkeş’in ‘vallahi de billahi de Hatay ve Adana’daki TIR’lardaki silahların Türkmenlere gitmediğine' dair sözü var.

Dolayısıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem IŞİD terör örgütüne hem PKK terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanarak vatandaşlıktan çıkarılması galiba en doğrusudur.”

- “BU GÜRÜLTÜ KOPARARAK BU AYIBI ÖRTMEK İSTİYORLAR”-

“Siyasi sapık ifadesi oldu, ne diyorsunuz?” sorusuna da Altay, “Cumhurbaşkanı sıcak siyaseti çok seviyor. Bunu sürekli yapıyor. 78 milyon Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini anladı. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı, Muammer Güler o sözü söylediği zaman onun içinde aynı kelimeyi kullanabilseydi.

Gürültü kopararak bu ayıbı örtmek istiyorlar. Bir gürültü kopararak Türkçe’nin esnekliğinden faydalanarak böyle bir gürültü kopararak bu ayıbı bu utancı örtmek istiyorlar, örtemezler.

Bu sözden gayri ahlaki bir itham kastı da çıkmaz. Biraz Türkçeyi bilen bu sözün ne anlama geldiğini bilen herkes Sayın Kılıçdaroğlu demek istedi ki Sayın Bakan çocuklara tecavüzü unuttu, Ensar Vakfına kendini siper etti, söylediği budur. Bunun utanılacak bir yanı da yoktur, eleştirilecek bir yanı da yoktur, bunu böyle bir manaya çekmekten şunu anlıyorum, yatmanın 17 çeşit karşılığı var, ama kimi AKP’lilere göre yatmak deyince sadece onların aklına gelen şey anlaşılıyor, bizce öyle anlaşılmıyor" dedi.

“Başkanlık sistemi tartışmalarında Galip Ensarioğlu’nun sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Altay, “Galip Ensarioğlu siyaseten önemli bir yol kazası yapmış” derken, “Türkiye’nin dokusuna uygun değil. Başkanlık sistemine geçmek demek Türkiye’yi bir felakete sürüklemek demektir. Velev ki oldu, anayasa değişti, Türkiye’de şartları taşıyan birçok insan başkan olabilir, ben Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede başkan olabileceğini o seçilme noktasında en uzak ihtimal olarak onu görüyorum. Göreceksiniz başkanlık sistemiyle ilgili tıpkı bu dokunulmazlıklarda yaptıkları gibi yavaş yavaş ipe un sermeye başlayacaklar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.