Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

CHP'li Altaca Kayışoğlu:Turizm Hareketliliğinden İznik Hak Ettiği Payı Alamıyor

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yüzyıllardır ayakta kalan İznik Surları’nın geleceğe taşınması için bir an önce onarımdan geçirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Altaca Kayışoğlu, yerel yönetimler eliyle eski birçok binanın tarihi eser olarak onarıldığını ancak gerçek anlamda tarihi ifade eden İznik Surları gibi anıtsal yapıların ise kaderine terk edilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti. İznik’in tam bir tarih hazinesi olduğunu dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Milattan önce 2500 yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip İznik’te birçok uygarlığa ait eserler bulunuyor. İznik Surları da bunlardan birisi. Maalesef dünyadaki turizm hareketliliğinden İznik hak ettiği payı alamıyor. Kültür turizminin başkenti olabilecek bir şehrin gereken ilgiyi görmemesinin nedenleri üzerinde ciddi ciddi düşünmek gerekir. Neden İznik dünya nüfusunun çok önemli bir bölümü için çok çekici özelliklere sahipken, gereken ilgili görmüyor? Sorun nereden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.



 Altaca Kayışoğlu, İznik’te Ayasofya gibi tarihi yapıların onarıldığını ancak yapılan restorasyon çalışmasının tatmin edici bulunmadığının, İznik'in etrafını çeviren surların kıyısından yol geçtiğinin, bunun surlara zarar verdiğinin altını çizerek, "Bu önemli yapının restorasyonu bir an önce başlamalı ancak Ayasofya gibi bir restorasyon yapılacaksa bu haliyle korunması daha iyi olur. Restorasyon aslına uygun onarım demek ama biz de yapılanlar eskiye uygundan ziyade yeniden yapmak gibi algılanıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.