Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP'li Engin'den Hükümet'e 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Saraylara, yazlıklara, yandaşlara gelince 'İtibardan Tasarruf Olmaz' diyenler, konu vatandaşlarımız olduğunda bir anda devlet hazinesini düşünür oluyorlar!" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Didem Engin, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT'liler) mağduriyetini dile getirerek "Gelin, 2018 yılı bütçesinde EYT'lilere hak ettikleri müjdeyi hep birlikte verelim" dedi.

"Yaş şartı olmaksızın prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olabilecekken yapılan bir yasal düzenleme sonrasında yaş şartı getirilen ve mağdur olan vatandaşlarımızın, yani 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sesini Meclis çatısı altında bir kez daha duyurmak istiyorum" diyen Didem Engin, geçmişte de EYT'lilerin sorunlarını ve çözüm beklentilerini hem sözlü ve yazılı soru önergeleri, hem de basın açıklamaları yoluyla pek çok kez dile getirdiğini hatırlattı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NUN AKTÜERYAL DENGESİ BAHANE GÖSTERİLMİŞTİ

Konuyla ilgili dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesini hatırlatan Didem ENGİN, "Yazılı soru önergeme 'Yaş ile ilgili bir düzenleme Sosyal Güvelik Kurumu'nun aktüeryal dengesini olumsuz etkiler ve hazine transferlerinin artmasına sebep olur' cevabı verilmişti" dedi.

'İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ' DİYENLER VATANDAŞIN HAKKINDAN TASARUF EDİYOR!

Didem Engin, verilen cevabı "Yani saraylara, yazlıklara, yandaşlara gelince 'itibardan tasarruf olmaz' diyenler, konu vatandaşlarımız olduğunda bir anda devlet hazinesini düşünür oluyorlar" sözleri ile eleştirdi.

GELİN EYT'LİLERE MÜJDE VERELİM

Konuşmasında Meclis'te bulunan bütün partilere seslenen Didem Engin, "Gelin, 2018 yılı bütçesinde EYT'lilere hak ettikleri müjdeyi hep birlikte verelim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.