Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

CHP'li Engin: Eğitimli, Düşünen, Araştıran Ve Sorgulayan Nesillerden Neden Korkuyorsunuz?

Kamuoyunun büyük tepkisine yol açan "proje okulları" uygulamasını Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Hükümet'e "Eğitimli, düşünen, araştıran ve sorgulayan nesillerden neden korkuyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük tepki çeken "proje okulları" uygulamasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Didem Engin, AKP tarafından ülkemizin başarı oranı en yüksek okullarının “proje okul”a çevirilerek, direkt olarak Milli Eğitim Bakanı’na bağlandığını hatırlatarak "Amaç TEOG başarı oranında %1’lik dilime giren ve geleceğimizin umudu olan başarılı öğrencilerimize eğitim veren ve daha önce sınavla görevlendirilen öğretmen ve yöneticilerin, Bakan tarafından sınavsız atanmasını sağlamaktı" dedi.
 
Son genelge ile 150’nin üzerinde proje okulunda 8 yıl görev yapmış öğretmenlerin başka okullara atandığını söyleyen Didem Engin, 4 yıllık öğretmenlerin ise sadece okul müdürleri isterse bu okullarda kalabileceklerini belirtti. Proje okullara atamalar yapılırken gözetilen tek bir bilimsel kriterin olmadığını söyleyen Didem Engin, "En önemli kriter yandaşlık" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın "proje okulu" uygulamasına tepki gösterdi. 
 
Günlerdir bu okullarımızda eğitim verilemediğini, öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin tepkilerinin dikkate alınmadığını belirten Didem Engin, okul önlerine TOMA'lar getirilerek tepkilerin bastırılmaya çalışıldığını söyledi.
 
Didem Engin, konuşmasını Hükümet’e "Eğitimli, düşünen, araştıran ve sorgulayan nesillerden neden korkuyorsunuz?" sorusunu yönelterek tamamladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.