CHP'li Gürer: “Engellilerin İstihdam Sorunu Çözülmelidir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin istihdam sorununu, toplumsal yaşamda karşılaştıkları problemleri Meclis gündemine getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz olan Ömer Fethi Gürer, engelli sporcuların belediyelerde doğrudan kadroya alınması ve kamuda engelli istihdam kotasının yüzde 4’e çıkarılması talebiyle verdiği kanun tekliflerinin bir an önce Meclis’e gelmesini istedi.

CHP'li Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada engelli bireylerin sorunlarının her geçen gün arttığını, engellerin en önemli sorunlarından birinin de istihdam olduğunu belirtti.

Sporcu olduklarını belgeleyen engellilerin il özel idareleri ve belediyelerde doğrudan kadroya alınması yönünde Kanun Teklifi verdiğini anımsatan Gürer, bu teklifin halen komisyonda görüşülüp Meclis’e getirilmediğini hatırlattı.

KIRSALDA ENGELLİ İSTİHDAMI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mecliste yaptığı konuşmada bir önemli soruna da dikkat çekti ve Kırsaldaki engelli vatandaşlarımızın istihdamını gündeme getirdi.Gürer,Kırsal yörelerde, 50'den fazla işçi çalıştıran iş yerleri az olduğu için bu yörelerde yaşayan engellilerin kota sisteminden faydalanamadıklarını belirtti.

Gürer, “Bu dezavantajlı durumun ortadan kaldırılması için engelli kotalarının kamuda yüzde 3'ten yüzde 4'e çıkarılması için verdiğim kanun teklifi hâlâ komisyonlara gelmedi” dedi.

Gürer, “Engellilere yönelik özel eğitim ve örgün eğitim veren okul ve öğretmen sayısı son derece yetersizdir. Bakıma muhtaç engellilere yönelik sosyal bakım hizmetleri ve mesleki rehabilitasyon merkezleri de yetersizdir. Engellilere yönelik haftalık rehabilitasyon süreleri artırılmalı, topluma entegrasyonlarının desteği sağlanmalıdır. Görme engelliler için yapılacak yollarda mutlaka onların yürüyüşünü engellemeyecek düzenlemeler sağlanmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.