Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water)

CHP'li Gürer: “Mevsimlik İşçiler Daimi Kadroya Alınmalı”

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, mevsimlik işçilerin asıl kadroya alınmaması ve işsizlik ödeneği kesilmesine rağmen işsizlik maaşı alamama sorunlarını TBMM gündemine getirdi.  Gürer’in konuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 4 aya kadar artırılmasına  olanak tanındığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mevsimlik işçilerin beklentilerini içeren soru önergesinde, “Mevsimlik ve geçici işçi statüsünde sigortalı çalışan kişi sayısı kaçtır? Kaç ay çalışmaktadırlar? İşsizlik ödeneği kesilmesine rağmen işsizlik maaşı almaları için bir düzenleme yapılacak mıdır? Mevsimlik ve Geçici işçi statüsünde aynı kurumda aralıklı olarak uzun yıllardır çalışan kişiler var mıdır? Bu kişiler asıl kadroya neden alınmamaktadır?” şeklindeki soruların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yanıtlanmasını istedi.

Bakan Sarıeroğlu, Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, "Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi statüsünde çalıştırılacak işçilerin çalışma usul ve esasları 5620 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatta düzenlendiğini ifade etti.
Bakan Sarıeroğlu, "24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yapılan düzenleme ile çalışma süresi bir mali yılda 6 aydan az olan mevsimlik işçilerin, çalışma süresinin dört aya kadar arttırılabilmesine imkân sağlandığını anlattı."

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yıllardır kamuda mevsimlik olarak çalışan işçilerin de asıl kadroya alınması gerektiğini söyledi. Ömer Fethi Gürer, “KHK ile mevsimlik işçilerin yıllık çalışma süreleri net olarak 4 ay uzatılmış değildir. Kurum isterse, mevsimlik işçilerin çalışma sürelerini 4 aya kadar uzatabilecektir. Kurum istemezse yine 5 ay 29 gün çalıştırılacak olan mevsimlik işçilerden işsizlik sigorta fonuna kesinti yapılmakta ancak, bunlar işsiz kaldıklarında işsizlik maaşı alamamaktadırlar. En azından mevsimlik işçilerin işsiz kaldıklarında işsizlik ödeneği alabileceği bir düzenleme yapılması gerekmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.