Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

CHP'li Özel: "Majestelerinin Savcısına Bu Yakışır"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılmasına ilişkin, “Bu yakışır saray düzenine. Majestelerinin savcısına, hakimine bu yakışır. Genel Başkan 'eğer suçsa ben de işliyorum' dedi, pat majestelerinin savcısı harekete geçmiş, beklenmedik bir gelişme değil” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu hakkında, Twitter hesabından “Tayyipler alemi” paylaşımında bulunduğu gerekçesiyle cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatılmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sayın Genel Başkanımız dün kürsüde ODTÜ’lü öğrencilerin taşımış oldukları bir pankarttan dolayı tutuklanmalarına tepki gösterdi ve 'ben bunu kendi sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum' dedi ve aslında söylediği şey şuydu; 'bu suçsa bu suçu ben de işliyorum'. Bunun suç olmadığı daha önce kanıtlanmıştı.

Onu taşıyan çocukları tutukladılar. Genel Başkanımız da diyor ki 'suçsa ben de işliyorum', hemen soruşturma başlatmışlar. Bu yakışır saray düzenine. Majestelerinin savcısına bu yakışır. Majestelerinin hakimine bu yakışır. Senden de bunu bekliyordu zaten. Sarayın savcılarının, hakimlerinin bu tavırları beklenmedik bir şey değil. Führer gibi düşün, Führer’e göre karar ver. Genel Başkan 'eğer suçsa ben de işliyorum' dedi, pat majestelerinin savcısı harekete geçmiş, beklenmedik bir gelişme değil.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.