Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP'li Tanal'dan  Çanakkale Zaferi Mesajı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 18 Mart Çanakkale Savaşında Türk askerinin inanç, azim, cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destana dönüştüğünü belirterek, “Çanakkale savaşında Türk askeri, onu iyi sevk ve idare edebilen komutanlarla neler başarılabileceğini ortaya koyarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün dâhiyane komutanlığıyla emperyalist devletlerin topraklarımızdaki emellerini kursaklarında bırakılmıştır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tanal, Çanakkale Savaşları sonunda zamanın en modern silahları ile donatılmış emperyalist güçlerin, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğradığını ve Gelibolu Yarımadası’ndan geri çekilmek zorunda kaldığını ifade ederek şöyle devam etti:


“Zafer kazanılmasaydı büyük ihtimalle bugün Türkiye Cumhuriyeti var olamayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün dâhiyane komutanlığıyla emperyalist devletlerin topraklarımızdaki emellerine ulaşmaları kursaklarında bırakılmıştır. Yurdumuzu, namusumuzu, topraklarımızı canları pahasına savunan atalarımız, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş vatan savunması örneğini sergileyerek bizlere millet olma bilincinin en güzel eseri olan Türkiye Cumhuriyetini armağan etmişlerdir.”
Milli değerlerimizi zedeleyenlere, İstiklal Marşımıza dokunmaya yeltenenlere inat Çanakkale ruhunu yaşatmak gerektiğine değinen Tanal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Çanakkale Zaferimiz, tarihin tozlu sayfalarında kaybolacak basit bir mücadele değildir. Şehitlerimizin verdiği vatan mücadelesini çocuklarımıza anlatıp tarihimizi yaşatmak için, milli bilince sahip yeni nesiller inşa edebilmek için özel bir öneme sahiptir.18 Mart Çanakkale zaferinin 103. Yıldönümünde, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, dün olduğu gibi bugün de bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.