Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP'li Tüm: Türkiye Cumhuriyetinde Böyle Bir Vali Görevde Kalamaz

CHP PM Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Yozgat’ta Valiliğin, asayişi gerekçe göstererek, alkollü lokantaları ve eğlence mekanlarını kapatarak skandala imza atmıştır" dedi. 

Yozgat’ta Valiliğin , asayişi gerekçe göstererek, alkollü lokantaları ve eğlence mekanlarını kapatması üzerine bir açıklama yapan CHP PM Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “ Yozgat Valisi, asayişi bozdukları, çıkan bir tartışmada yaralanan  bir yurttaşın yaşamını kaybettiği, gerekçesi ile il genelinde faaliyet gösteren  bar, pavyon , gazino v.s umuma açık yerler OHAL süresince kapatılmıştır, şeklinde yayınladığı genelge ile bir skandala imza atmıştır.” dedi.

Valilin görevinin, sorumluluk alanındaki bölgede asayişi sağlamak olduğunu dile getiren Mehmet TÜM; “ Asayiş halkın yaşam tarzına müdahale edilerek sağlanamaz. Bir Yurttaşımızın yaşamını yitirmesi bahane edilerek, toplumsal düzenimiz değiştirilmek isteniyor, bu sakat bir anlayıştır. Milli Eğitimi düzeltmek için “Okulları kapatalım mantığının yeniden ortaya çıkışıdır. Biliyoruz ki Yozgat’ta çok sayıda trafik kazaları da meydana gelmekte, yurttaşlarımız, yaşamlarını yitirmektedir.

Sayın Vali  çağdışı anlayışı ile bunu da değerlendirsin, kamu düzenini ve genel güvenliği, yurttaşların yaşam haklarını korumak adına Yozgat’taki tüm araçları da trafikten men etsin ! Sayın Vali  bu ucuz kahramanlık örneğinden bir an önce vazgeçmelidir. Çünkü Sayın Vali bu kapatmalarla yetinmeyerek şimdi, alkol satan büfelerin ruhsatlarını toplattırmaktadır.  Amacı nedir çıkıp açıkça anlatsın. Alkol satan işyerlerinden neden rahatsız oluyor söylesin. Sayın Vali Türkiye Cumhuriyetinin laik demokratik sosyal hukuk devleti olduğunu unutmuş görünüyor. OHAL Sayın Valiye , hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etme hakkını vermez. Her açıklamasında OHAL halka değil devlete ilan edilmiştir diyen Sayın Başbakan, bu duruma derhal müdahale etmelidir. Çünkü bu uygulamaların önü alınmaz ise, ülke ciddi bir kaosun içerisine bizzat bu “işgüzar” valiler tarafından sürüklenecektir.”. Hergün liyakatten dem vuranlar, bu valiyi Türkiye Cumhuriyetine layık görmemelidirler . Böyle Valiler Laik Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Derhal görevden el çektirilmelidir “dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.